VluchtelingenWerk Nederland: directeur Frank Candel. Buro Jansen & Janssen een onderzoeksburo dat politie, justitie, inlichtingendiensten, de overheid in Nederland en Europa kritisch volgt haalde in 2016 naar naar boven dat Frank Candel kaderlid is bij D66.

Frank Candel bleek tevens veel geld te hebben verdiend en verschillende belangen te hebben (gehad) bij jeugdzorgorganisaties. In zijn verschillende functies in de jeugdzorg heeft hij verschillende belangen met elkaar verenigd. Hij haalde zelfs D66-leden zijn bedrijf in voor een soort kijkdag om te laten zien hoe goed hij het deed, terwijl toen al bekend was dat er misstanden waren en het bedrijf er slecht voorstond. Toen het bedrijf waar Frank Candel de baas was op omvallen staat, mocht hij bij D66 de agenda Zorg en Welzijn beheren.

Frank Candel maakte tevens deel uit van het bestuur van Jeugdzorg Nederland toen hij werkte bij Intermetzo, een gigant in de jeugdzorg. Hij was voorzitter van de Raad van Bestuur van Intermetzo. In het bestuur van een jeugdzorginstelling en dus tevens in het bestuur van Jeugdzorg Nederland. Intermetzo en Pluryn zijn op 1 december 2019 samen verder gegaan onder de naam Pluryn.

Tijdens zijn jeugdzorg Nederland periode schroomde Frank Candel het niet om actief te zijn als bestuurder en gelijktijdig te werken in een jeugdzorg instelling die verdient aan opnemen en ‘genezen’ van minderjarigen.

Vraag:
Hoe groot is de stap werken bij VluchtelingenWerk Nederland en minderjarige asielzoekers die mogelijk verdwijnen in de illegaliteit?

Frank Candel verdient volgens de berichten bij VluchtelingenWerk Nederland €161.412. Dat is €13.451 per maand en heeft als nevenfunctie: Voorzitter raad van toezicht, Museum Arnhem. Gemiddeld salaris voor een lid Raad van Toezicht in Arnhem is €3203,00 per maand.