Links en de media doen alsof PvdA/GroenLinks de grote winnaar van EU verkiezingen zijn. Mijn stelling is echter dat in werkelijkheid het gejuich van links de wanhoop van het naderende verlies is.

Juich apen.

Ze staan staat het hardst te juichen. In hun beleving kan de machtsgreep doorgaan. Een machtsgreep zonder kogels maar met bloed aan de handen.

De linkse praat-poppen a.k.a. linkse politici profileren zich meer en meer als mislukte cabaretiers. Ze zien waarschijnlijk hun salaris ook als subsidie. Vandaar ook de grote behoefte aan het verstrekken van subsidies.

Daar komt bij dat veel media in Nederland keer op keer het doorgeefluik blijkt te zijn van de linkse politiek. En zeker in verkiezingstijd niet te beroerd campagne te voeren. Onafhankelijke ogen geven dan ook een geheel andere duiding aan de uitslag in Nederland.

De beelden die we zien, worden door het commentaar gemanipuleerd. We zien in werkelijkheid dan ook beelden van mensen die klappen voor het PvdA/GroenLinks zetel verlies. En vervolgens opgelucht júichen als de PVV er nog eentje minder blijkt te hebben.

De klappende PvdA bezoekers van de PvdA/GroenLinks bijeenkomsten weten namelijk dat de fusie verlies heeft opgeleverd. In de EU zijn het namelijk twee partijen. PvdA zit in de sociaaldemocratische S&D-groep (nu nog met 6 zetels) en GL behoort met 3 zetels tot de Greens/EFA-groep. In de EU zullen de PvdA en GroenLinks (beide 4 zetels) ook deel uit blijven maken van de verschillende Europese fracties.

En dat terwijl de fusie moest beide partijen groter maken, het nettoresultaat is echter een zetel minder. De PvdA/Groenlinks is dus een zetel kwijt, de PVV krijgt er zes zetels bij.

En nu….

Traditiegetrouw gaan vooral mensen die méér EU willen netjes stemmen voor het Europarlement, want méér EU is de enige optie en dat weet de (eurosceptische) kiezer heus wel.

Als je dan kijkt naar de ‘rechtse’ thuisblijvers maakt dat het eurosceptische alleen maar duidelijker. Ook als je de afgelopen periode de ontwikkelingen hebt gevolgd, de voorgenomen coalitie (hadden 6 zetels zijn nu 14 zetels) in Nederland bekijkt, dan is duidelijk dat eurosceptisch de norm gaat worden de komende jaren.

In België wordt er gekozen voor Europees Parlement,  de Kamer van volksvertegenwoordigers (Federaal = voor heel België) en het Vlaams Parlement of het Brussels Parlement. Uitgaande van de peilingen stevend daar Vlaams Belang zondag af op een historische verkiezingsoverwinning bij de mega-verkiezingen in België.

Nu waait er echter overal in Europa een meer rechtse wind en de twee meest rechtse fracties Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) en Identiteit en Democratie (ID) praten over een fusie.

Als deze nieuwe rechtse megafractie er komt zal ze gelijk groter zijn dan grootste fractie tot nu toe; de S&D-fractie van Europese sociaaldemocraten. De PvdA levert voor deze fractie op basis van de huidige exit-polls in iedergeval al twee zetels minder. Vandaar ook mijn stelling dat in werkelijkheid het gejuich van links is dan ook de naderende wanhoop van het verlies.

Maar belangrijker Europa zal aan het herstel van de soevereiniteit kunnen beginnen. Bouwen aan een sterker Europa, een Europa van samenwerkende soevereine natiestaten op een realistisch klassieke koers.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!