Donald Trump spoorde aan en er werd een kortstondige poging gedaan. Gideon van Meijeren deed enkel de uitspraak ‘fluwelen revolutie’. De ‘fans’ van Jair Bolsonaro vielen binnen en bezetten (en vernielden) daadwerkelijk enkele uren overheidsgebouwen. Daarom, stop de Amerikanisering.

Amerikanisering

Amerikanisering is een proces van tientallen jaren. Het proces waarin de denk- en handelingscultuur en levenswijze van de VS wordt overgebracht naar Nederland (en Europa) stopt dan ook niet bij Mc Donalds, Coca-Cola, Starbucks, Apple, Google en Netflix.

En wie denkt dat het ‘die oorlog daar, is de onze’ is ontstaan nadat Rusland de Oekraïne is binnengevallen? Na de aanslagen in de VS (9/11) lijken Nederlanders zich meer dan ooit verbonden te voelen met de Amerikanen. De aanval destijds, lijkt door veel Nederlanders te zijn ervaren als een aanval op ons.

Dit mede dankzij de Paarse kabinetten. Paars droeg in hoge mate bij aan het anti-amerikanisme in de jaren zeventig en tachtig, toen de ‘American way of life’ meer invloed in Nederland kreeg.

De verzorgingsstaat was opgebouwd – en toen al richting onbetaalbaarheid ging – kreeg een nieuwe, persoonlijke en morele dimensie: wij, wereldburgers, moeten voor elkaar zorgen, niet alleen voor onze naasten hier maar ook voor onze verre naaste.

De immigratie-deskundige Jan van de Beek poneerde zijn stelling ook toen: de verzorgingsstaat wordt door de massa-immigratie onhoudbaar. Uit zijn onderzoek blijkt dat niet-westerse asielzoekers heel vaak in de bijstand zitten en nauwelijks bijdragen aan de economie.

Waar hij in 2017 al voor waarschuwde (na jarenlang onderzoek), was wat op dat moment in de islamitische wereld en Afrika beneden de Sahara gebeurde. Dat zou een demografische explosie teweeg brengen die zijn weerga niet kent.

Als je geen bovengrens zou stellen aan de Afrikanen die naar Europa komen, dan stort de verzorgingsstaat in. En dat kan in korte tijd gebeuren. Deze mensen krijgen in eerste instantie allemaal gratis zorg. Het aantal bijstandsgerechtigde autochtonen en niet-westerse immigranten raakt extreem uit verhouding. De autochtonen financieren de werkloze allochtone onderklasse. En inmiddels merken meer en meer inwoners op zeer pijnlijke wijze wat er nog over is van onze verzorgingsstaat.

En wat de nationale politici doen is wijzen naar internationale verdragen. Internationale verdragen die zijn vastgelegd door politici die diezelfde politieke denkbeelden hebben.

En dat gaat zover dat Nederland grondwettelijk heeft vastgelegd dat het daartoe verplicht is. Artikel 94 van de onze Grondwet bepaalt dat internationale wetten en besluitvorming voorrang hebben boven de wetten en de beleidsvoornemens van het Nederlands parlement en de Nederlandse regering. Wij moeten alle verordeningen “uit den vreemde” opvolgen. EU-verdragen/regels en door Internationale Hoven vastgelegde jurisprudentie bepalen daarmee de dagelijkse gang van zaken.

EU / WEF

Dat we zijn overgeleverd aan EU-verdragen / regels ligt natuurlijk in eerste instantie bij onszelf. Althans, de kiesgerechtigden die op de pro-EU-partijen hebben gestemd. Het voordeel daarvan is dat we ze ook weer weg kunnen stemmen.

In 2005 was Boris van der Ham (D66), een van de initiatiefnemers van het referendum waarbij Nederlandse stemmers zich konden uitspreken over de Europese Grondwet. 61% van de Nederlandse stemmers sprak zich uit tegen de Europese Grondwet. Twee jaar later was die grondwet er toch en heette toen plots het Verdrag van Lissabon. Een nieuw referendum vonden de nationale leiders niet meer nodig.

De kabinetten destijds. Balkenende II, CDA, VVD en D66 in de periode 2003-2006. Balkenende III, CDA en VVD in de periode 2006-2007. En Balkenende IV, CDA, PvdA en de ChristenUnie in de periode 2007-2010. Deze partijen zijn verantwoordelijk voor de formele overdracht van een groot deel van onze Nederlandse soevereiniteit.

In 2018 werd vervolgens het referendum door D66 definitief de nek omgedraaid. Boris van der Ham daarover toen: Een democratisch instrument van burgers afschaffen, zonder maar het begin van een visie te hebben op een alternatief, getuigt van een droevig leeg leiderschap.

En als het voorstel van de D66ers Rob Jetten en Kees Verhoeven om EU-lidmaatschap vast te leggen in de grondwet was aangenomen, dan waren we nog verder in de globalistische tentakels verstrikt geraakt. Tentakels waar ook het WEF deel van uitmaakt.

De EU, het WEF, het is niets anders dan totalitaire ‘globalisme’ waarbij de maakbare samenleving door de strot van het volk gedrukt moet worden. Dit is het ware gezicht van de Cultuurmarxisten. De Cultuurmarxisten die 2030 zien als hun politieke en heilige ‘globalistische’ graal.

Europa is geen VS

Na de Amerikanisering, zit de oorsprong van het ‘Verenigde Staten’ denken – en klinkt het gek misschien – als je de parallellen bekijkt wellicht in de Russische revolutie 1917. Deze werd gewonnen door de Communisten. Verliezers vertrokken of werden gedwongen te vertrekken. Een deel van deze mensen hebben de Frankfurter Schule opgericht. Die volgelingen van de Frankfurter Schule zijn naar mijn beoordeling en beleving wat je noemt ‘Cultuurmarxisten’.

Zij zijn vervolgens uitgewaaid over de wereld waaronder veel naar de VS. Daar hebben ze (het waren veel intellectuelen van gegoede huize) plekken verworven binnen onder meer universiteiten. En ja, dat zou ook bij de School ‘het spy-college’ waar voormalig topdiplomaat en tegenwoordig minister Sigrid Kaag op heeft gezeten kunnen zijn gebeurd. Sigrid Kaag die zoals uit nieuwe WOB documenten blijkt, een illegale nevenfunctie had als GPMB-bestuurslid tijdens haar ministerschap.

Als je vervolgens wat meer inzoomt zie je dat bijvoorbeeld Klaus Schwab met zijn World Economic Forum past in deze denk- en leefwijze. Klaus Schwab die tussen 1961 en 1972 naar Amerika ging en daar een Master Bestuurskunde van de John F. Kennedy School of Government aan de Harvard university behaalde.

Klaus Schwab die daar Henry Kissinger en Kenneth Galbraith leerde kennen. Kenneth Galbraith is misschien de wat onbekende. Maar onder meer Joop den Uyl was ook al beïnvloed door Galbraith.

Europa kan prima zonder de EU. Europa is een verzameling van soevereine natiestaten, geen Verenigde Staten van Europa. De EU is een verzameling volk- en landverraders die zeggen hun natie te dienen in vijandelijk gebied.

En nu volgens Amerikaans voorbeeld minder partijen

De huidige chef immigratie, de VVD staatssecretaris Eric van der Burg had net als zijn partijleider een kerst interview. In dat kerst interview vertelde hij van mening te zijn dat Forum voor Democratie (FVD) het grootste gevaar vormt voor de rechtsstaat en democratie in Nederland. Volgens de VVD’er probeert Forum actief de rechtsstaat ‘kapot te maken’.

Maar met een partijleider die veroordeeld is voor rassendiscriminatie (opsporen Somaliërs), vervolgens onder zijn verantwoordelijkheid doodleuk hetzelfde gedaan met de toeslagenaffaire. Referendumuitslagen negeren, stelselmatig documenten achterhouden en zo de Kamer op het verkeerde spoor zetten, grove schendingen van grondrechten in de coronaperiode. Wat mag je dan verwachten van representanten van die partij.

Eerder al was er op initiatief van ‘D66 kid’ en huidig VOLT fractievoorzitter Laurens Dassen een geheim beraad fractievoorzitters over Forum voor Democratie. De aanleiding van de deelnemers was het interview waarin Gideon van Meijeren de hoop uitsprak dat een menigte naar Den Haag zou trekken om de regering ten val te brengen.

En niet om een lans te breken voor FvD. Wie ben ik om dat te willen of kunnen doen. Maar waar het deze partijen werkelijk om gaat is elk ander geluid monddood maken.

In 1917 (hoe toevallig!!) is er gekozen voor een evenredig kiesstelsel met een lage kiesdrempel. Het heeft ertoe geleid dat veel stemmen worden gehoord en nieuwe signalen dringen door tot de Tweede Kamer.

Zie de rol van Pim Fortuyn, de SGP, PVV, FvD, BBB maar ook DENK. Het andere geluid c.q. de keizer vervreemde er niet door van de democratie. Hoefde zich niet van de democratie af te wenden. Via de stembus wordt hun signaal en dus wordt zijn stem vertolkt in de Tweede Kamer.

Het is de kurk waarop het vertrouwen in onze democratie drijft. En juist die kurk is waar de zittende macht en der Dritte im Bunde op uit zijn.

Der Dritte im Bunde

In 2015 publiceerden hackers gelekte e-mails van miljardair George Soros aan de toenmalige Oekraïense president Porosjenko. George Soros medefinancier van de ‘ja’ campagne bij het Oekraïne referendum in 2016.

Uit die e-mails blijkt dat Soros vond dat de VS ‘dodelijke militaire steun’ moest geven aan Oekraïne. Soros schreef ook dat het Westen Kiev wilde bewapenen zonder de Minsk-akkoorden te schenden.

De Hongaarse premier Viktor Orban noemde Soros ‘één van de meest corrupte mensen ter wereld’. ‘Hij bedreigt Hongarije en Polen,’ zei Orban op de radio.

De Chinese staatskrant Global Times noemde Soros een ‘terrorist’, ‘de kwaadaardigste persoon ter wereld’ en ‘de zoon van satan’. Ook schreef de krant dat hij wordt veracht door mensen over de hele wereld omdat hij crises veroorzaakt en daar vervolgens van profiteert.

En wie stonden tijdens Oekraïense demonstraties februari 2014 op het Maidanplein de menigte aan te moedigen de democratisch gekozen Oekraïense overheid omver te werpen. Veel Europese Unie kopstukken, waaronder de Nederlandse politici Frans Timmermans en Hans van Baalen.

En door wie wordt VOLT gefinancierd? Laurens Dassen gaf in 2021 al toe dat George Soros VOLT geld heeft gegeven. Hij zei erbij trots te zijn dat een Amerikaan een Europese partij financiert. Deze Soros is in die zin de Dritte im Bunde EU / WEF / SOROS (OSF).

En speciaal voor de PvdA – ook uitgenodigd voor dit geheime overleg – ‘sociaal democraten’. De partij die zich voor de bühne zo inzet voor  het realiseren van betaalbare woningen. Dit nadat ze zelf ervoor hebben gezorgd dat als gevolg van de verhuurdersheffing er geen sociale huurwoningen meer werden gebouwd.

George Soros verdiende in Nederland miljoenen aan een Arnhems volksbuurtje (vol sociale huurwoningen) waar kwetsbare mensen de pineut van werden.

Maar vergeet dan ook niet!

Het stopt pas als wij willen dat het stopt. We kunnen ze gewoon wegstemmen. Het daarom van belang om in beweging te komen. We zijn het aan onze voorouders en kinderen/kleinkinderen verplicht.

Alleen als iedereen in beweging komt en tijdens de PS2023 stemt op – in alfabetische volgorde – BVNL, FvD, JA21 of de PVV is genoeg. Zij die nog twijfelen, voor mijn part op de Boer BurgerBeweging, of zo wordt inmiddels duidelijk, een van de mooie lokale initiatieven en verbindingen.

Dan kunnen we het tij keren. Alleen als het volk stemt, dan wint het volk.

Dus mensen, allez hop naar de stembus PS2023!

NL in Nood vlag

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is.

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!

Een oproep: wij zijn voor onze betalingsverplichtingen afhankelijk van donaties van onze leden / lezers of reclame. Reclame maken betekent in veel gevallen ook onafhankelijkheid inleveren en daar passen we voor. Daar komt bij: het midden- en kleinbedrijf is al bijna uitgeroeid door handelen van de huidige overheid. Daarom deze oproep: steunt u ons s.v.p. met een kleine donatie, als het uitkomt een wat grotere of wordt lid van onze beweging / partij. Er blijft nergens geld aan de welbekende strijkstok hangen. Alle financiën verkregen via donaties of lidmaatschap worden gebruikt voor het hosten van onze website en informatievergaring.