Als tussenbalans kunnen we als ‘nieuwkomer’ stellen dat er een prima basis is gelegd voor de komende periode. Een basis waarbij we het echte verschil kunnen gaan maken. Onze partij heeft een eigentijds Enschede’s gezicht, kritisch maar vooral ook oplossingsgericht, we krijgen prima reacties als de media aandacht aan ons geeft en op social media zijn we de tweede partij van Enschede. Belangrijkste echter, de groei van mensen die ons steunen. Samen onze invloed alvast inzetten om het juiste te doen voor onze stad en onze inwoners.  Ook tijdens de commissie behandeling van de jaarrekening bleek maar weer eens dat coalitieleden het niet zo op hebben met een kritisch woord.

Dat wij een partij zijn die staat voor onze Sinterklaas traditie hadden we al laten weten en de motie tegen zwarte Piet werd uiteindelijk ingetrokken. Vlak voor het reces was er al ‘Opstandelingen’ en een mogelijk vervolg op ‘Opstandelingen’. Direct na het zomerreces weer zware onderwerpen op de agenda. Het betreft tijdens de laatste vergadering onder meer het van de agenda gehaalde agenda ‘Vaststellen uitgangspunten Energievisie’. Dit mede door onze inzet. Het kan niet zo zijn dat onze inwoners steeds aan kant worden geschoven terwijl er ook nog eens gewoon tijd is voor participatie.

Omdat de Burgemeester het niet meer in zijn agenda kon passen stond al het spoeddebat veiligheid. Dit naar aanleiding van de mishandeling van de 23 jarige Gerardo Kenzo Sno. Nu was er in de persverklaring ‘Racisme en homohaat horen niet thuis” in thuis in Enschede. Iets wat we natuurlijk onderschrijven. Alleen was dit nu net niet de echte aanleiding van het debat ‘veiligheid’. Het zijn onveilige situaties in fietstunnels, de binnenstad, massale vechtpartijen, achtervolgingen in wijken en dealen die de aanleiding zijn.

Extra is er nu dan ook bijgekomen een breed stadsgesprek over racisme en discriminatie. Een motie die unaniem werd aangenomen met name omdat het ook zal gaan over leeftijd en sexe discriminatie. Breder dus dan de uit Amerika overgewaaide racisme gekte onder aanvoering van de Marxisten van Black Life Matters.

Een mooi begin dus na het zomerreces. Zeker in gedachten nemend de emoties die los kwamen tijdens de Bed- Bad en Brood / Kinderopvang debatten. Wij zijn dan ook benieuwd hoe het college van B&W en de coalitiepartijen de komende periode wel het verschil gaan maken.

Ons standpunt is wel duidelijk, wij staan pal voor Enschedese en de belangen van onze inwoners:
Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede is het waard!

Want………….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.