Bij menig volwassen persoon staat het Sinterklaasfeest niet echt op de radar. Maar op 16 november is het in Enschede ook weer zover. De aankomst van de goedheiligman die in steden en dorpen al jaren op dezelfde wijze gaat is wel een echte traditie. In Enschede, zolang ik me kan herinneren, in de haven.

Als kind zwaaiend naar Sint en Pieten aan het Twentekanaal omdat we er woonden. Later ouders en kinderen een parkeerplaats biedend toen we in het havengebied met een bedrijf waren gevestigd. Het is niet meer of minder dan een mooi kinderfeest waar je vooral als ouders en grootouders van geniet. En ook op terugkijkt.

Ons huidige Sinterklaasfeest is gebaseerd op de Bisschop van Myra, die leefde omstreeks 280 tot 352 aan de zuidkust van het huidige Turkije. Zijn vermoedelijke sterfdag is 6 december 352, Sint-Nicolaasdag. De Bisschop van Myra die slaven vrijkocht met als doel ze een goed leven te geven. Hij kocht ze vrij en nam ze in dienst als knecht zodat ze ook nog eens extra beschermd werden. Het was in een tijd dat dit zo moest omdat het anders onmogelijk was om aangifte te doen en hij ze zodoende kon beschermen tegen kwaadwillende.

Je mag je mening hebben over Zwarte Piet en die uiten. Die vrijheid is in ons land gewaarborgd. De intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet verstoren op een wijze waarop dit nu wordt gedaan is je mening dwingend opleggen aan een ander. Dat recht heeft niemand.

Waar we vroeger het spreekwoord hadden ,,pindakaas, wie is er niet groot mee geworden,” hebben we nu in het kader van de ons door druk opgelegde politieke correctheid het nieuwe spreekwoord ,,racisme, wie is er niet groot mee geworden.”

In het wit-zwarte denkschema bestaat geen ruimte voor de mogelijkheid dat ook gekleurde mensen racistische opvattingen kunnen hebben, over elkaar of over blanken.

Een Afrikaanse immigrant Jeffrey Afriyie, zelf een Ashanti uit Ghana, een stam die zeer actief was in de slavenhandel, is voor hen een ware verpersoonlijking van slachtoffer van racisme en slavernij. Op zich vreemd natuurlijk voor een afstammeling van een Ashanti. Jeffrey Afriyie die hier op 10 jarige leeftijd is gekomen en nu als lachend gezicht van KOZP, dit jaar hardwerkende lokale MKB ondernemers bedreigt. En wel op een wijze die doet denken aan ‘protectiegeld afpersing’ zoals de Maffia en andere gelijkende criminele organisaties het doen. Inmiddels hebben we ook schrijven ontvangen van ondernemers die zich niet onder druk laten zetten door deze doorgeslagen Afrikaanse immigrant en zijn aanhang. De inhoud van die brief laat is in die zin erg duidelijk.

Hoe definitief zou zijn verblijfsvergunning zijn kun je je afvragen. Daarnaast racisme. Het constant framen van ‘boze witte mensen’ en vooral mannen komt er echt dicht in de buurt. Alleen, wij zijn blank!! Net als veel van zijn ‘duurzame’ cultuur-marxistische helpers met knot en hun liberale ouders. Die het zelfstandig ook al eerder hebben geprobeerd door de roe van zwarte Piet als vreselijk wapen te typeren.

Dit heeft niets met ‘activisme’ uit een overtuiging van doen maar is pure ondermijning van de democratische rechtsstaat.

Wie van de ‘trias politica’ komt in beweging. Of zijn jullie nog te druk met het veroordelen van de heldhaftige Friezen die afgelopen jaar onze kinderen beschermde tegen dit geweld.

Wat ons betreft is een ding wel heel duidelijk. Van ons kinderfeest blijf je af. Niets liberaal geleuter en beetje toegeven. Sinterklaas en Zwarte Piet heeft niets met racisme van doen en hoort bij onze traditie. Deze traditie zal ook ongewijzigd als Sinterklaas en Zwarte Piet bij onze traditie blijven. Wat ons betreft zelfs met roe.