Het slachtoffer en haar advocaat vinden dat de aanklacht veel zwaarder moet zijn. Terwijl Politiebond ACP ‘geïrriteerd’ is nu het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de agente te vervolgen. Want dit is een totaal verkeerd signaal, waar wordt gewerkt worden nu eenmaal fouten gemaakt. ‘Want de volgende keer staat ze tegenover hooligans’.

Laat duidelijk zijn, van ALLE hulpverleners blijf je af. Maar in deze zou ik bijna zeggen, alsof een politieagent achterlijk is.

Want laten we wel zijn, de agent is uitvoerder van bevelen. Bevelen waarmee ze tijdens de briefing mee vol worden gestopt. En het zijn deze briefings waar de basis wordt gelegd voor buitenproportioneel geweld. Het is niet alleen deze waterkanon dame op 24 januari 2021.

Voor en na dit voorval zijn er legio voorbeelden van het optreden door de organisatie die een monopolie op geweld heeft: de politie. Nu was het een ‘waterpistool’. Maar wat te denken van Thijs Wiegers of de 16 jarige boerenzoon Jouke. En nu snap ik wel dat de oplossing van een probleem niet ligt bij een portie jijbakken. De oplossing van een probleem begint juist bij het erkennen van een probleem.

Te licht bevonden

Maar is het vreemd om te kijken naar een mogelijke parallel bij beide bovenstaande gebeurtenissen? Wat de dame van het waterpistool in haar normale waakzame en dienstbare politietijd doet is mij onbekend. De motoragent van Thijs staat normaal verstopt om zijn lasergun op snelheidsovertreders te richten.

De ‘Jouke’ agent houdt zich normaal bezig met huiselijke geweld en kindermishandeling. Zal dus veel schrijnende gevallen voorbij zien komen. Maar gaat in de praktijk zijn pistool niet trekken op het bureau waar hij werkzaam is op de afdeling huiselijke geweld en kindermishandeling.

En nu worden deze agenten ineens geconfronteerd – nadat ze vol instructies zijn gestopt – met echte mensen in grote tractoren. Ik heb dan ook eerlijk gezegd moeite met dat gejammer. Of is het diversiteitsbeleid bij personeelswerving zo doorgeslagen dat er echt van enige kwaliteit geen sprake meer is. Kunnen politieagenten simpelweg de verantwoordelijkheid die ze nu eenmaal hebben niet aan?

De wijze van reageren via ingestudeerde teksten van de afdeling communicatie na de gebeurtenissen is al buiten proportie. En nu ook de wijze van reageren door de politiebond. Het slaat kant nog wal.

Den Haag rellen

En dit begon al eerder. Na de ‘corona’ rellen in Den Haag 2020 gaf de politiebond ACP ook al aan ‘we raken de grip op de samenleving kwijt’. Ook toen ging het over gestigmatiseerd en de foute frames.

Het is echter het pamperbeleid en het in stand houden van gesubsidieerde knuffel- en praatgroepen dat ervoor heeft gezorgd dat de grip op de samenleving en buurten is verspeeld. Juist het wegbezuinigen van de wijkagent en deze vervangen door BOA’s, handhavers en welzijnswerkers heeft ervoor gezorgd dat de politie de grip op de samenleving kwijt is. Daardoor kent de politie z’n eigen samenleving niet meer.

Je moet toch als agente in zo’n waterwagen behoorlijk overstuur en in de war zijn als je iemand van dichtbij moedwillig in het gezicht spuit met dergelijke waterdruk. En dat ook nog eens terwijl het slachtoffer tegen een betonnen muur staat. En dan zegt de heer Groeneweg van de politievakbond ACP ‘Wij staan voor de rechtsstaat’ Welke rechtsstaat? Diezelfde rechtsstaat waar deze regering voor staat?

In die zin laat de woorden ‘Agenten worden toch al steeds vaker de kop van Jut voor beleid vanuit de overheid.’ goed op u inwerken. Met zo’n ‘regering’ kun je namelijk als ACP ook niet meer geloofwaardig reageren… Want juist – los van de bezuinigingen en zinloze reorganisaties van de politie – zit daar een oorzaak waardoor het vertrouwen in de politie afneemt.

Raad van State

En doordat je niet geloofwaardig reageert komen er steeds meer gevallen naar buiten waaruit blijkt dat politieagenten ronduit liegen. Meineed en valsheid in geschrifte plegen. Hun eigen ontoelaatbare geweld via instructies van de afdeling communicatie proberen te verdoezelen door onschuldige burgers pogingen van doodslag in de schoenen te schuiven. Of corrupte agenten die jarenlang hun ‘werk’ kunnen doen.

Maar met een Raad van State waar D66’er Thom de Graaf vice voorzitter is… Thom de Graaf die het slachtoffer was van stalking, bedreiging en chantage door Frans van Drimmelen en zich ervan weerhield officieel aangifte te doen. De Raad van State met Onno van Veldhuizen (D66), die in zijn ambtsperiode als burgemeester de uitspraken van de Centrale Raad van Beroep aan zijn laars lapte. Waar de rechter sprak van ‘rechtsongelijkheid’ besloot het Enschedese college van B&W onder aanvoering van Onno van Veldhuizen gewoon op dezelfde voet door te gaan en daarmee de meest kwetsbaren tekort te doen. Zou dat niet iets zijn waar een ieder geïrriteerd over zou moeten zijn?

Eindelijk

En nu voelt het OM zich eindelijk eens geroepen om een heel klein beetje te doen aan zelfreinigend vermogen. En dus komt met een slappe vervolging ‘mishandeling’ waardoor u, de ACP weer ontstemt bent. Schaam u, wees waakzaam en dienstbaar naar de mensen die uiteindelijk ook uw salaris betalen. Want ook de politie is slachtoffer van het beleid van dit, en voorgaande kabinetten.

Zij hebben het gezag dat de politie moet hebben ondermijnd. Niet nu – uitzonderingen daargelaten – met de demonstranten. Het is beter je af te vragen waarom tijdens de anti-racisme demonstraties in Eindhoven en Amsterdam de politie in opdracht van burgemeesters coulant moest optreden. Maar er wordt geprovoceerd om op Nederlanders in te kunnen hakken. Nederlanders die demonstreren voor hun vrijheid of opkomen voor hun broodwinning.

Laten we eerlijk zijn, door de positieve discriminatie bij de selectie is niet alleen de grip op de samenleving kwijt. Mede door de wijze van werven van nieuwe politieagenten zijn er nog twee zekerheden:
1a) de politie laat voorkomen neutraliteit te garanderen door het dragen van uniforme kleding,
1b) de aangiftebereidheid zal ook de komende jaren afnemen omdat aangifte doen volgens velen toch geen zin heeft.

Zou de Politiebond ACP niet ‘geïrriteerd’ moeten zijn richting de echte veroorzakers. Of wilt u blijven doen alsof een politieagent achterlijk is.

NLinNood vlag

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is. Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard