Of het nu kwam omdat er pop-ups verschenen dat Ali-B zich wil gaan richten op zijn gezin en voormalig lid van de Hofstadgroep Soumaya Sahla haar werkzaamheden bij de VVD neerlegt. Mijn gedachten gingen gelijk naar het hoofdpijndossier ‘Moskee’ zoals dat 25-1-2022 geagendeerd stond voor behandeling in wat heet de Stadsdeel Oost vergadering. Want voor mij voelt het als; ongewenste omgangsvorm, aanranding, misschien straks toch verkrachting van onze stad.

Bij mij kwam in ieder geval wel de vraag op; wie was gisteravond Ali-B, wie Marco Borsato, Jeroen Rietbergen of wie wordt misschien wel de Messias.

Nu kan ik vanuit mijn achtergrond (terecht) veel vinden van de islam. De bouw van een nieuwe moskee – feitelijk een evenementenlocatie die gelegenheid geeft tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging – is een van de grootste politieke hoofdpijndossiers in Enschede. Inmiddels wordt er al ruim 10 jaar (dus voor mijn raadslidmaatschap) gepraat over de bouw van het zoals officieel wordt genoemd gebedshuis en Turks Cultureel Centrum voor maximaal 1500 bezoekers. En dat voor een gemeenschap waarvan – zoals het bestuur van de stichting aangeeft – bestaat uit 700 leden die voldoen aan de vastgestelde maandelijkse/jaarlijkse donaties.

In 2016 gaf de gemeenteraad al eens groen licht, maar hield de Raad van State de komst van de moskee uiteindelijk tegen vanwege een ondeugdelijke verkeersanalyse. Eind 2020 verwees de raad het plan naar de prullenbak, maar draaide de hoogste bestuursrechter ook die beslissing terug.

Nu werken we in Enschede – zoals de organisatie zelfs aangeeft – met verkeerskundigen in plaats van verkeersdeskundigen. De chaos die de ingrepen in de verkeersinfrastructuur veroorzaken zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen. Je kunt er zelfs niet meer op een dag langs rijden door het constante filerijden op onder meer de overvolle singels die stammen uit 1907.

De kenmerkende singels van Enschede, met statige bomen in de groene middenberm, de mooie huizen erlangs. Kortom een plaatje dat weliswaar prima zou passen in een openluchtmuseum maar deel zijn van onze historie. Een historie die, naast de stadsbranden en vuurwerk ramp, al teveel heeft geleden onder de sloopkogel gehanteerd onder PvdA bestuur.

Je hebt dan ook geen Enschede historisch besef en ook geen visie op onze toekomst door zoals de CU wethouder stelt dat een echte rondweg zoals andere grote steden die wel hebben de investering niet waard zijn. En dat de oplossing moet worden gezocht in deelauto’s en huurscooters, aan elektrische fietsen en fietssnelwegen, een goed openbaar vervoer en een veranderende mentaliteit.
Door deze opstelling creëer je bewust verkeersinfarcten en eerlijk gezegd lijkt met mij ook nog eens ongemakkelijk fietsen met een Kandora, Dishdasha, Thobe of Qami is. Dat gaat de verkeersdrukte dus ook al niet  doen afnemen. De potentiële bezoekers van wat nu is voorzien als islamitische feestlocatie zullen in die zin voor het overgrote deel automobilisten zijn. En ik voorspel alvast, ook  het beleid van deze ‘automobilisten pesten’, dan blijven ze wel weg gaat niet op.

En of het toeval is of niet, de nieuwe Burgemeester (vanaf 1-2-2022) R. Bleker heeft in zijn rol van projectwethouder in 2007 al eens “Deze locatie is een zwaartepunt voor stedelijke functies. Wie bij de gemeente informeert, krijgt dit ook te horen”.

Het ging destijds om een locatie op villapark Diekman Es. In 2010 vertrok Roelof Bleker naar functie elders. Het is dan ook mooi dat juist deze ‘terugkeerder’ als geen andere kan beoordelen dat het verkeer toe is genomen, het alleen maar meer zal toenemen en dat deze locatie in meer dan alleen verkeerstechnisch opzicht een ramp voor de ontwikkeling van Enschede zal blijken te zijn.

Nu weet ik dat vanuit de Enschede politiek mijn (social) media activiteiten op de voet worden gevolgd. De oproep, heer Bleeker laat het gezond boeren verstand zegevieren zal onze toekomstig Burgermeester dan ook zeker bereiken. Het is even door de zure appel bijten, maar uiteindelijk zal het nemen van verantwoordelijkheid en tonen van leiderschap de basis zijn voor een succesvolle toekomst voor ONZE stad en ALLE inwoners. Misschien nog een ander klein punt ‘van orde’ voordat u a.s. Dinsdag -met mitella- de nieuwe burgervader bent van Enschede. Een rode roos zonder stekels voor collega Annelies Futselaar van de SP als excuus voor de benaming het kutwijf uit VVD hoek.

U bent dan niet de oorzaak van herrie in de linkse kerk (of Moskee). Maar juist de Messias die zowel in het jodendom, christendom als de islam het goede doet en voor veel van onze inwoners een oplossing is.

Wilt u meer visie op ‘verkeer’ Dat kan..

#WijStaanVoor! Een sorry bij beleidsuitvoering niet voor onze tradities en historie #GR2022

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!