Antisemitisme door een onwelriekende reuzel. Dat is de kwalificatie voor Thierry Baudet als je de HJ Schoolezing en Ronny Naftaniel-lezing van Justitieminister Dilan Yeşilgöz-Zegerius optelt. Het is gewoon een kutstreek! Daar valt het ‘geen stijl’ kutfilmtje kwalificatie voor Huig Plug, zelfbenoemde klokkenluider van Justitie bij in het niet.

De woorden rioolrat en reptiel horen dus in de beleving van de Turks-Koerdische partij hopper Dilan Yeşilgöz-Zegerius (na de SP, PvdA, GroenLinks nu VVD) tot een uiting van antisemitisme. Ik vraag me dan af, was uw instemmen met het voorstel in 2018 om de massamoord op Armeniërs te erkennen enkel uit carrière overweging. Toen ging het om de woorden ‘de kwestie van de Armeense genocide’ of ‘erkenning van de Armeense genocide’.

De huidig minister van Financiën – destijds minister van Buitenlandse zaken – Sigrid Kaag dook op z’n D66’s weg tijdens dat debat. Was dat wellicht een instemmen met in de gedachte een volgende naaldhak stap in uw politieke ‘partijhop’ carrière? De formulering werd immers gepolderd tot ‘kwestie van de Armeense genocide’.

Uw partijen

U en uw collega’s, de SP’ers Cem Lacin, Sadet Karabulut en Zihni Özdil en Nevin Özütok van GroenLinks hebben wel veel last van haat- en dreigberichten sinds deze publicatie van de Turkse krant. Met als gevolg dat Nederlandse Kamerleden met een Turkse achtergrond in Turkije als landverraders werden weggezet. Een publicatie waar volgens jullie (en dus ook u), destijds nog 2de kamer collega Tunahan Kuzu een kwalijke rol had gespeeld.

Waarop u nog aangaf zich niet aangesproken te voelen want u bent Nederlandse. Wat mij betreft een overbodige ontkenning van uw achtergrond. Of bent u ontheemd? En u weet, ‘ontheemden’ zijn volgens Amnesty International vluchtelingen binnen de grenzen van het eigen land. Nu is de tango, de dans van het ontvluchten en de ontheemden het mooist als die wordt uitgevoerd door een dame op naaldhakken. Maar je zo afzetten tegen je afkomst is toch niet goed.

Dubbel paspoort geen probleem

Een paspoort is immers slechts een ‘reisdocument’, zegt niets over loyaliteit en maakt u zeker niet tot………. Wie zijn afkomst niet kent, heeft toch ook geen toekomst.

En met wat u is overkomen door de ‘Kuzu’ actie weet u toch ook dat woorden ertoe doen. Want juist ‘hondenfluitje’ komt ook weer terug in deze oproep tot ordeverstoring. Of is dit waartoe u oproept? Is het een gecoördineerde actie samen met het CIDI dat reeds heeft opgeroepen om David Icke te overstemmen?

Als dat zo is – dan is er om de woorden van uw voorganger te gebruiken – deze kutstreek ook nog eens aso-gedrag. Daarmee plant u mogelijk – spreekwoordelijk – de naaldhak in het achterhoofd van een gekozen volksvertegenwoordiger.

Steun van de zee-pissebed

Of is het toch ‘wie heeft de grootste’ bij de strijd om het leiderschap bij de VVD. Want dat heeft u als modeliefhebber niet nodig. Altijd onberispelijk, bij een activistische uitspatting het houden bij een onzichtbaar plukje. U loopt toch ook niet constant te paraderen met uw tattoo! Het moet toch niet gaan om U, maar om uw werk.

Als (juridisch) ongeschoolde minister van Justitie en Veiligheid lukt toch wel in de politieke slangenkuil van de VVD. Binnen de VVD is nu onder meer het VVD-fossiel Ed Nijpels die Edith Schippers steunt op weg naar het partijleiderschap.

VVD-Fossiel Ed Nijpels behoort wat mij betreft tot de trilobiet, een soort zee-pissebed. De wijze waarop de ontslagen regisseur van de uitvoering van het klimaatakkoord (niet mijn Minister President) Mark Rutte tracht ‘kalt zu stellen’ in het interview met de NRC. Ik denk echt dat u – Dilan Yeşilgöz-Zegerius – ondanks het partij hoppen – het onderspit gaat delven in deze VVD strijd.

Het ministerschap was binnen de VVD echt uw politieke hoogtepunt. Na Rita Verdonk bent u de volgende dame – denk dat jullie niet enkel een tasje zouden dragen – die voortijdig wordt afgeserveerd door toedoen van partij mastodonten. In 2006 zou volgens een onderzoek van Interview NSS, immers 53% van de VVD-kiezers op Rita Verdonk hebben gestemd. En slechts 23% op de huidig partijleider Mark Rutte. De interne strijd nu – gezien het resultaat voor de VVD destijds bij de daarop volgende verkiezingen – zijn wat mij betreft wel hoopgevend. Past zelfs in de huidige lijn.

Lezing over

Sadet Karabulut (op de foto met Hamas fondsenwerver Amin Abu Rashad), van uw voormalige partij – de SP – heeft de Rutte lijn. Tunahan Kuzu, van uw voormalige partij – de PvdA – bleek gewoon het politieke paard van Troje te zijn. GroenLinks, de partij waar u stage liep, zit vol met Palestijnen knuffelaars. De lijn is bij hun duidelijk. Ze zijn van de pot gerukt.

Maar uw lijn Dilan Yeşilgöz-Zegerius. Wanneer komt er een lezing waarin u zich ECHT uitspreekt tegen de Armeense genocide. De lezing waarin u Israël en het Jodendom los van elkaar gaat zien. Omdat dan wat je overhoudt in wezen niet veel anders is dan een land waar de Islam de dominante ideologie is.

U hoeft dan ook niet meer spastisch te doen en bij elke referentie naar Israël 2000 jaar geschiedenis uit de kast te trekken. Dat onze schepper, God zelf, de Joden dit stuk land zou hebben toegewezen? Of de hele ‘culture of critique’ uit de kast te trekken. Het grote lijden van de Joden constant te benadrukken.

En wat betreft Gaza: In 2005 kregen de Palestijnen het volledige beheer over dit gebied. Maar in plaats er wat zinvols mee te doen heeft de PLO zich laten sponsoren. Waarbij politieke partijen waar u Dilan Yeşilgöz-Zegerius uw opleiding hebt genoten gevraagd en ongevraagd optraden als ware ambassadeurs. En is Gaza – nadat de PLO de verkiezingen verloren van Hamas – gemaakt tot lanceerplatform van raketten tegen Israël.

Het geblaat wat u uitbraakt tijdens die lezingen. U bent toch geen ordinaire kakelkip, de Merrie van Troje binnen de VVD? U weet als geen ander dat beeldvorming op de eerste plaats komt. Dat woorden – zeker in deze context, tijd en plaats – ertoe doen. Wat u ook vindt van Thierry Baudet z’n huidige stijl in vergelijking met bijvoorbeeld deze. Het kan niet zo zijn dat je helemaal niets hebt begrepen van het verleden. Misschien zou u dan ook wel mijn goed bedoelde raad voor Thierry Baudet overnemen.

Stop met deze vorm van haatzaaien, ons land en onze inwoners hebben veel grotere zorgen. Of is de conclusie dat – gezien ook dit voorstel tot wetswijziging – D66 uw volgende partij wordt. U heeft anders overduidelijk niets begrepen van het verleden. Voor u geldt dan het spreekwoord ‘al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

De beeldvorming door de woorden in deze lezingen. Het is een – om nogmaals uw ‘geen MINISTER stijl’ taal te gebruiken – kutstreek. Dan bent u niets anders dan een hooggehakte snob! En kijk ik uit naar de dag dat uw politieke rol is uitgespeeld. En die dag gaat komen. Daar gaat dan zelfs uw bijrol in de voorstelling ‘onze boeren zijn schuld’ niets aan veranderen.

U weet wel, toen meisje Hermans mocht twitteren. En u in een keurig rood jurkje gestoken ‘Nou, heel kort wellicht’ uw woordje mocht doen. Dit alles in bijzijn van ‘De capo di tutti capi’.

Na Boer Koekoek volgden Janmaat, Fortuyn, Wilders en Baudet. Vuilspuiterij door niet aflatende hetzes. Het partij kartel, ze dulden duidelijk geen ander geluid. Alles wat niet in hun straatje past wordt gedemoniseerd, verketterd en vermoord!

NLinNood vlag

NLinNood heeft een eigen vlag ontworpen en vervaardigd. Niet omdat we de omgekeerde vlag intimiderend vinden maar omdat we er aanstoot aan nemen of omdat het een Duitse vlag is

Nee, gewoon volgens de democratie en in het kader van keuzevrijheid. Wil je de vlag bestellen? Mail naar……..

#NLinNood #WegMetDitKabinet

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!