Ze zullen me weer ‘extreem’ vinden. De in mijn ogen niet realistische veelal links liberale medemens zal er een bevestiging in zien van de mening die ze toch al hebben over mij. Kan niet zeggen ‘’t deut mie nie wat’. In die zin, ben ook maar een mens, een mensen mens. En nog eens sociaal ook.

Het is echter in mijn beleving te knots voor woorden. De complete gekte, na wat boetedoening weer een plek op eisen. Ze hebben hun veilige omgeving verlaten en op zijn minst (volkeren)moord en verkrachting gefaciliteerd. En nu zijn vooral zij slachtoffer en worden hun kinderen ingezet als reden. Nu weer Hennis die zegt ‘Het gevaar dreigt dan dat ze ‘in de voetsporen van hun ouders stappen’. Dat het verkeerd is de kinderen op één hoop te gooien met hun ouders, omdat ze niet in Nederland berecht hoeven te worden.

Na luxe verblijf en tijdje bed, bad, brood en begeleiding door knuffelende welzijnswerkers betaald door subsidie gelden lekker de uitkering in en met voorkeur in een sociale huurwoning. Weer lekker terug in de veilige omgeving die ze hebben verlaten om (volkeren)moord en verkrachting te faciliteren.

De goegemeente in Nederland wordt er al maanden voor ‘gemasseerd’ (s)Links hier en daar reeds een IS groupie terug. Kunnen deze straks mooi worden gebruikt als lichtend voorbeeld van succes volle terugkeerders. Het aannemen van verschillende rollen zit deze Jihad-Bruidjes toch al in de genen.

Inmiddels wordt de politieke weg verder geplaveid om wat massaler deze landverraders vermomd als tikkende tijdbommen, gewoon terug te laten keren. Want als gezellig gezinnetje inclusief getrainde kinderen moet ook kunnen. Ook beter voor de grootouders voor ze sterven van verdriet.

Ooit zij hij een grotendeels waar ding met zijn opmerking ‘failed state’. Maar de boetedoening die hem is opgelegd door zijn politie bazen en trawanten is nog niet over. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok moet nu roepen dat de waanzin wel voorbij is. De Amerikanen, hoe vreselijk volgens de EU verraders hebben Noord-Syrië verlaten. De Turken moeten daarom de IS fan families wel laten lopen.

En nu heeft hij geconstateerd dat er geen Nederlandse IS-strijders zijn ontkomen uit de kampen in Noord-Syrië. De opmerking alleen al. Nederlandse IS-strijders! Op landverraad behoord standaard ontnemen staatsburgerschap te staan. Dus hoezo Nederlanders!

Want de landverraders, de tikkende tijdbommen die wel zijn ontkomen. Gaan die dan weer terug naar hun ideale IS land? Die komen uiteraard niet terug naar Europa, maar blijven in de regio. Omdat het er zo veilig en gezellig is. En waar is de Nederlandse grens. Hebben deze ISers geen verziekte geest. Zijn het geen moordenaars die vrij kunnen reizen door Europa en weten ze niet waar Nederland ligt. Hoe zit het met de bescherming van de echte Nederlanders.

Desnoods in tegenstelling tot de ‘vluchtelingen standaard’ waar het eerst de mannen zijn die vluchten uit het veilige land. Nu eerst de vrouwen vooruit. Kunnen die krijssende landverraadsters het wel afdwingen. Desgewenst met zielig getraind kind op de arm janken om gezinshereniging. Want elk kind heeft toch recht op een vader en moeder. Alsof het om slachtoffers gaat van een vreselijke val, een gipsvlucht van vakantiereizigers. En onderweg lekker worden bedient door hoeren vermomd als stewardess. Te hopen op veel turbulentie tijdens de vlucht, en dat ze de gordels om moeten houden. Want normaal, ‘ongelovige vrouwen, die moeten verkracht en vermoord worden.?

Trap er niet in. Hoe zielig ook. Luister eenmaal niet naar de nazaten van de bolsjewieken en vroegere hippies. Eenmaal niet van misschien en mits en maar. Dit zijn massamoordenaars, de kampbeulen die onschuldige mensen de dood ingejaagd hebben. Hun kinderen zijn getraind en geïndoctrineerd vanaf het moment dat ze kunnen lopen. Wat dat in hun hoofden heeft gedaan is onvoorspelbaar. Maar laat ze met nieuw gezinnetje vooral in hun ideale IS land. Niets nu weer het ‘rustige leventje’ oppakken. Hier, thuis in het Westen, in Europa, in Nederland. Dit soort mensen moet je niet meer terug willen in onze straten. We zullen de handen vol hebben aan de gevaren die al zijn geïmporteerd de afgelopen decennia.

Erwin Versteeg