En het is niet alleen Corona/COVID 19. Denk ook aan het klimaat, de massa immigratie en je ziet de rode draad. Een gezond debat is niet meer mogelijk net als bij de onderwerpen klimaatverandering en massa immigratie. Aan beide zijden van de samenleving is de intentie hetzelfde. Niemand is tegen een goed milieu, tegen duurzaamheid, tegen naastenliefde of wil ziek worden. Alleen is de overtuiging hoe dit te voorkomen verschillend.

En niet dat ik me een Chnoem voel. De 7 magere jaren zijn voor een deel van mijn leven namelijk ook al 14 jaren. Ben wel super blij dat ik nog steeds kan teruggrijpen op de mythe van mijn oorsprong. De ‘vreemde wezens’ en/of helden die daar ook nog steeds centraal in staan. Wat je nu in de samenleving, volgens voorbeeld van de politiek ziet is echter dat van een open debat of gesprek geen sprake meer is. Zelfs het stellen van vragen wordt vaak al beantwoord met het wegzetten in een hokje. Waardoor veel mensen uit voorzorg maar hun mond dichthouden. En juist dat is funest!

Want laten we wel zijn, ook in de bekende (en erkende) totalitaire landen is de beperking van vrijheid, indien deze niet heeft plaatsgevonden via een geweldige staatsgreep niet zomaar uit de lucht komen vallen. Maar juist via de weg van de geleidelijkheid, tweedeling bevorderen, woorden veranderen zodat ze psychologisch meer impact hebben om het niet normaal toch normaal te maken en totalitarisme een gevolg is. Zelfs de Neantherthaler Krijn, nadat hij wetenschappelijk minder blank is gemaakt, eruit komt te zien als je nieuwe buurman.

Wat begint met het weren van ongevaccineerden kan dan zomaar eindigen met deportatie van deze tegenstanders van het regeringsbeleid. Of heet het dan wel regime! Kijk, ik zou niet een gele ster als teken van protest gaan dragen. Maar net zo goed zou ik me ook niet uitdossen zoals leden van extension rebellion doen.

Maar het is de regering zelf die deze weerstand oproept. Altijd alles kleiner maakt in een poging alles maar tot complot denken te bagatelliseren. Zie ook reactie van Carola Schouten op onteigening van onze boeren ‘Tot mijn spijt zijn deze plannen uitgelekt’. Misschien daarmee wel weer Mark Rutte uit de wind houdend om maar weer mee te mogen doen in een komend kabinet. Met haar liefde voor Israël is ze immers ook de ‘natuurlijke’ vijand van Palestijnen voorvechtster Sigrid Kaag. Waar het werkelijk om gaat nu is de aloude strijd van de globalisten tegen de nationalisten. Opgemerkt dat het daarbij al tijden niet meer gaat om het traditionele links, rechts en midden. Dit is mede de reden dat de effectiviteit van het framen door ‘links’ – waar jaren in is geïnvesteerd en is gelukt – maar nu afneemt omdat mensen doorzien wat er gaande is.

En zoals de titel van het boek van een voormalig VVD-politicus en typische Cruijff uitdrukking al aangeeft, je gaat het pas zien als je het doorhebt. En juist daarom ben ik super blij met de mensen om me heen die het werkelijk goed met me voorhebben. ECHTE authentieke mensen, uit mijn oorsprong, veel wijzer en verstandiger dan ik ben die me door hun benadering ook nog eens kritisch op het recht(s)e pad houden. Alleen dan kun je ondanks alle tegenslagen toch door. Het is nu dan ook zaak dat de mensen die identiteit en soevereiniteit hoog in het vaderlandse vaandel hebben zich niet meer laten segmenteren. Maar juist op een authentieke wijze, vanuit de eigen identiteit gaan werken vanuit de overeenkomst en daardoor elkaar versterken!

Kijk naar de nu al historische HJ Schoo-lezing van Sigrid Kaag. Tot in de kleinste details volledig geregisseerd. De aanval op Mark Rutte is op het laatst toegevoegd. Aan deze lezing hebben verschillenden auteurs gewerkt waaronder Joost Röselaers en Felix Klos de woordvoerder van Sigrid Kaag. Hij was het die op het laatst de scherpe aanvallen op Rutte heeft toegevoegd. Opvallend wel deze inbreng van het vrijzinnig-liberaal christendom dat is gebaseerd op waarden als liefde, vrijheid en verdraagzaamheid. Aan de andere kant een bevestiging van de historie. Ook Johan van Oldenbarneveld werd verraden binnen deze religieuze kringen dat uiteindelijk tot zijn dood heeft geleid. Dat verklaard wellicht ook de grote afkeer die Jan Paternotte (ook D66) heeft als het gaat om de prinsenvlag.

Wat je zaait oogst je. Maar wat Sigrid Kaag doet is geen toeval of het gevolg van haar wantrouwen. Ze is de internationale trekpop in de lijn van Biden en Trudeau. Biden en Trudeau, net als Kaag producten van de globalisten gesteund door de mainstream media. Dezelfde media die tevens verantwoordelijk is voor het framen van ‘nationalisten’ als Trump en Bolsenaro. Sigrid Kaag is in werkelijkheid echter net zo slap als Biden en Trudeau. Waar deze geplaatste leiders echter wel aan de knoppen mogen draaien zit zij middenin een vastgelopen formatie. Ze heeft met al haar diplomatieke ervaring enorm gefaald in Afghanistan. D66 is (gelukkig) net niet groot genoeg geworden bij de verkiezingen maar heeft een diep verlangen naar macht. Het klinkt dan ook allemaal een beetje wanhopig, dit dreigen met ‘radicaal’. De bijdrage die Pepijn van Houwelingen had was dan ook wederom een duidelijke weergave van wat er speelt. Hopelijk bij u ook nu haar uitspraken eraan zijn toegevoegd.

En toch, ook in mijn directe omgeving zie ik lichtpunten, ook bij de ‘globalisten’. En misschien komt dat juist wel omdat het lokaal veel meer over echte personen gaat. Echte mensen in je eigen omgeving.

Zoals bekend gaat de burgemeester van Enschede vertrekken. De burgemeester – lid van D66 – probeerde op het eind van zijn termijn toch nog een boetedoening te doen. De krant gaf aan ‘door het stof’ maar dat zou dan voor de tweede maal zijn. Maar zeker deze keer is het te waarderen. Wat onwennig misschien dat het nog niet helemaal lukte. Met als gevolg dat er weer een woordvoerder meende ‘verstandige’ woorden te moeten zeggen. Iets wat werkelijk nergens op sloeg. Dat dit gebeurde kwam misschien doordat de bijna ex Burgemeester een weekje vakantie nam, zijn snipperdagen nog op moest maken. Hoop echter wel dat hij doorgaat met zijn poging los te komen van partij cultuur waarin je wordt aangestuurd door de verschillen te benadrukken. En dat de nieuwe uitdaging bij de Raad van State niet voortkomt uit de baantjescarrousel en het niet nog verder een D66 bolwerk gaat worden. Maar ook niet een rusthuis voor ex-politici.

Ik beloof u hierbij dat ook ik doorga op de ingeslagen weg. Kan ook bekennen niet te hebben gesolliciteerd op uw (ex) baan. Dit in tegenstelling tot eerder een andere ras Enschedeër en ‘onafhankelijke’. Ook als ‘tijdelijke’ ben ik niet beschikbaar. Wel zetten WIJ ons vol in om ook na maart 2022 onze mooie stad te mogen dienen. Dat ik daarbij ook een persoonlijk doel heb steek ik daarbij niet onder de raads- stoelen en banken!

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!