In de week dat in Enschede de politiek gekozen heeft voor een nieuwe Burgemeester, heeft wat mij betreft de landelijke politiek een nieuw dieptepunt bereikt. En laat duidelijk zijn, dat is niet omdat ik erg benieuwd ben hoe gemakkelijk men een afgewezen falend naar huis gestuurd kabinet en de leider ervan opnieuw verwelkomt.

Wat dat betreft kan het alleen maar nog meer van hetzelfde worden. Sophie Hermans, de kroonprinses van de VVD is tot nu toe gewoon de meeprater en tassendrager van Mark Rutte. Mark Rutte die het leiderschap binnen de VVD enkel heeft verzwakt en zich omringt met pionnen van wie hij niets te duchten heeft.

En wat betreft Sigrid Kaag, de niet Nederlandse wijze waarop Sigrid Kaag de onderhandelingen heeft gedaan. Van per ongeluk ‘functie elders’ tot Johan Remkes is een ’warrige’ informateur en Johan Remkes betichten van drankgebruik. #TeamKaag de bedenkers van de slogan ‘nieuwe leiderschap’. Iedereen is erin getrapt. Jullie krijgen het kabinet met dezelfde poppetjes met dezelfde streken.

De stuitende arrogantie over anderen, en ondertussen zelf helemaal fout zijn. Ooit een gedwongen vertrek bij de diplomatieke dienst. Het zou me niet verrassen dat Sigrid Kaag in de vrouwenquotum zetel wordt gezet en haar ambitie dictator van Nederland worden op enig moment gaat waarmaken. En dat namens de partij, D66 die inspraak heeft afgeschaft.

Kaag en Rutte, ooit bewierookt als ‘prima crisismanager maar steeds meer ontmaskert als het laffe keffertje dat verslaafd is aan het gevoel macht. De nieuwe duivelse plannen over hoe ze de democratie nog verder kunnen uitkleden en het laatste restje soevereiniteit over te dragen aan de EU politbureau. Nee, het kan alleen maar meevallen.

Nee, het dieptepunt van de week was wat mij betreft Soumaya Sahla. Tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie (de Hofstadgroep) en verboden wapenbezit houdt zich bezig met ‘nationale veiligheid’ in de werkgroep Justitie en Veiligheid. En haar zus, Fonda Sahla zit sinds kort namens D66 in het parlement.

En als Geert Wilders, die mede dankzij de Hofstadgroep al ruim zeventien jaar 24/7 de strengst mogelijke beveiliging moet hebben een debat wil over zijn veiligheid in zijn werkomgeving, het hart van de Nederlandse democratie, om te overleven. Hij krijgt van de politieke tegenstanders GEEN debat

De ‘minimale’ versoepelingen propaganda wordt inmiddels verspreid door de mainstream media. Waar we naar mijn verwachting zullen kijken tijdens de komende presentatie over de kabinetsformatie? Het zal gelijk zijn aan de onvrije persconferenties van Rutte en De Jonge. En als schot voor de boeg, de duivel #Kaagedis zal aankondigen Hugo ‘God’ de Jonge wordt vervangen door de gewetenloze Jan Paternotte.

Het ergste is……we hebben dit zelf allemaal gedaan, we lieten het gebeuren. En het gebeurt nu weer…. Elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen en/of personages in het verleden berust echter op louter toeval.

Verbindend Enschede is en blijft dan ook de volksvijandige elite en haar beleid bestrijden en om het evenwicht te herstellen. Wij moeten doorgaan met het bestrijden van de zittende partijen op eenzelfde wijze als ze zelf hebben gedaan met andersdenkenden. Het isoleren en framen gaat niet meer helpen.

Maar er zijn tekenen van hoop. Ook in de mainstream media. En hoop doet leven. Als we op ‘het laatste woord’ afgaan dan hoort bij de Enschedese thema’s van aandacht: verkeer, onveiligheid en huisvesting.

Als Verbindend Enschede herkennen we dat. In ons nog officieel te presenteren verkiezingsprogramma voor deze thema’s niet alleen aandacht, ook een visie. Enschede moet dan vooral wel hopen dat de nieuwe Burgemeester echt afscheid heeft genomen van zijn PvdA verleden. Een Deens model zou wat dat betreft prima passen bij Enschede en de Enschedeër. Laten we vanuit Enschede dan ook het baken naar richting bepalen gaan. En de Nederlanders hoeven zich daar echt niet voor te schamen.

Thorbecke ging immers te rade bij de ‘Twentse’ elite. Na zijn aftreden als minister ging hij langdurig logeren bij de Van Heeks om van de Haagse teleurstellingen te bekomen. En nu ben ik geen voorstander van Mark Rutte want er is veel op te merken op de huidige links liberale VVD.

Maar nog meer D66 nieuw leiderschap kun je dit land en volk niet aandoen!

Mon Dieu, ayez pitié de ce pauvre peuple / mijn God, heb medelijden met mij en met uw arme volk

Het laatste woord is dan ook vooral aan de Enschedeërs tijdens #GR2022

#WijStaanVoor! Jou. Want alleen samen Verbindend Enschede #GR022

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede is het waard!