Campagnes van Amnesty International richten zich namelijk op zowel politieke- als op gewetensgevangenen.
Zelf sprak ik afgelopen maandag Eldor van Feggelen. Hij nam contact op naar aanleiding van de column ‘De tweedeling gaat door’.
Tijdens dat gesprek zei hij ondermeer dat hij dinsdag 22 maart voor de rechtbank moest verschijnen. Dat ze hem 2 weken daarvoor ook al met een arrestatie eenheid s’morgens om 6 uur uit zijn huis hadden gehaald.

Dinsdag werd Eldor vervolgens gearresteerd in de rechtbank vanwege -zo werd vermeld op social media door Selena Cjbjl Berendse – overtreding van de schorsingsvoorwaarden van de rechtbank.
Hoe dat gaat aflopen is onduidelijk, ben ook geen jurist en ken de zaak inhoudelijk niet. Wel wordt steeds duidelijker dat het lijstje gearresteerden en vastzittende mensen die kritisch staan en stonden ten opzichte van het gevoerde beleid steeds langer wordt.

Amnesty International zou er lijkt mij dan ook beter aan doen om mee te denken. Of de tekst op de poster moet worden ‘steun politieke gevangenen in Nederland’ of wellicht toch ‘steun gewetensgevangenen in Nederland’.