Het is zeker niet alleen bij deze ‘clash’. Opvallend wel hoe het artikel in wezen duidelijk maakt hoe extreem links Enschede politiek gijzelt, isoleert en daarmee wat ons betreft aangeven niet zoveel op te hebben met echte democratie.

In een interne mail naar alle betrokkenen hebben we onze mening inhoudelijk onderbouwd weergegeven. Daarin aangegeven dat de reactie van de PvdA net zoveel grote woorden in zich heeft als de vragen van de PVV. Landelijk geïnspireerde vragen die volledig in PVV stijl zijn. Mooi de herkenbaarheid.

Een dag eerder was het de PvdA die geheel in PvdA stijl de verstrekking van 45000 euro subsidie bekend maakte. In onze ogen vooral ook afkoop van een mogelijk schuldgevoel richting de LHBTI+ gemeenschap. Wij vinden het aan de tijd dat het wegkijken voor de kernproblemen op moet houden. Als partij ga je daarbij zelf over de gebruikte retoriek. Het decennia lange pamperen en de struisvogelpolitiek heeft Nederland (en Enschede) aangaande deze problematiek niet veel goeds gebracht. Wel moeten we ons realiseren waar we lokaal werkelijk over gaan. Voor de landelijke nalatigheid kunnen we het college van B&W in Enschede nu eenmaal niet persoonlijk aansprakelijk stellen als het gaat om materiële en immateriële schade. Net als dat er in wezen nooit enige discussie is geweest over de onschendbaarheid van raadsleden in de raadszaal. Dat moeten we in Nederland vooral zo houden.

Wel kunnen we samen strijden voor democratisch recht en de belangen dienen van onze inwoners. Als je iets samen wilt doen, als je wilt samenwerken aan en in deze stad. Samenwerken in het belang van alle inwoners van deze stad. Als je een echte volksvertegenwoordiger bent, dan mogen en moeten we onze verschillen ook benoemen. Anders is die samenwerking op NIETS gebaseerd en is het alleen maar op vrome prietpraat.

Kijk onbevangen en neutraal naar politieke discussies, ook lokaal. Zouden onze inwoners zich betrokken en gehoord voelen door de zittende partij vertegenwoordigers? Zouden ze zich echt vertegenwoordigt voelen door de zittende partijen? Is er in Enschede geen sprake van een nieuwe werkelijkheid?

Of is het de bedoeling om geen verschillen meer te hebben. We moeten ons echt de vraag voor houden, willen we een ondefinieerbare centraal gestuurde en gecontroleerde samenleving zijn die uitvoert? Of staan we voor een samenleving die bestaat mannen en vrouwen die vanuit het positieve, kritische vragen stelt en mee denk.

Verbindend Enschede is daarin duidelijk. Ons staat een samenleving, een gemeenschap voor die positief en kritisch vragen stelt en mee denk. Betrokken inwoners die meedoen.

Want….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede is het waard!