”Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf”
Lerarenvakbond Leraren in Actie (LIA) vindt dat de basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs tot na de zomervakantie dicht moeten blijven. Ouders willen hun kinderen thuis laten. Hun kind hoeft niet te dienen als proefkonijn voor de kabinetsplannen.

Niet vreemd natuurlijk. De mislukking van de volg app was in één weekend appetonnen duidelijk. Maar waar is het antwoord op vragen over mondkapjes en testen. Het komt niet verder als een ‘Dan gun je mensen een adempauze’. Nadat je mensen 3 maand onbeschermd hebt laten werken heeft deze opmerking iets wat een schuld afkopen.

Niets over de grotere maatschappelijke discussie over afweging economie versus gezondheid. Een discussie die veel mensen thuis wel voeren. Discussies over vragen waar mensen mee zitten.

Je zal je maar jarenlang, vaak zelfs generaties lang uit de naad hebben gewerkt in de horeca of een kapperszaak draaiende willen houden.

Je zult maar een daling tot 75% hebben en los van de vaste kosten wel 40% van de loonkosten op moeten blijven hoesten. Je zaak zien ondergaan en miljarden vanuit Nederland naar de EU.

Er zijn economen die aangeven dat we in een depressie komen die dieper gaat als de grote depressie in 1930. Op basis van de actuele ramingen komen we in Nederland uit op een economische krimp van 7.5%. Dit als gemiddelde nemende houdt in dat er 1500 miljard richting EU zou moeten ipv de eerder bepaalde 540 miljard.

De economie wordt elke dag zieker maar wij horen de Minister President voorlezen wat virologen, wetenschappers, beroepspolitici, lobbyisten en verdwaalde bankiers vinden wat er moet gebeuren. Een voorleest brief gemaakt door gedragswetenschappers en toneelschool docenten. Op hun manier capabele mensen, maar vooral mensen die aan het einde van de maand hun salaris overgemaakt krijgen en risicomijdend zijn. Nederland wordt momenteel geleid door volgers.

Maar Minister President, de mening van je fans gesteund door de MSM; “Goed gesproken, helder en daadkrachtig”. Na de wekelijkse voorleesbeurt op de fiets en lekker naar huis. Joggingbroek aan, even bellen met Mutti Merkel over de komende EU top en de Eurobonds en dan lekker een biertje open. Je verdient het. Het licht in Nederland gaat wel uit.

Wacht nog even Mark, Frans Timmermans twitterde nog;
“De GreenDeal is geen luxe die we laten vallen als we in een andere crisis terechtkomen. Hij is essentieel voor de toekomst van Europa.”
De aanbetaling van 1000 miljard zal overgemaakt gemaakt moeten worden!

Wil jij, Nederlander dat niet? Dan is het enige passende antwoord daarop: nationalisme!

Met nationalisme krijgt ‘het volk’ de grip over het eigen land en op de eigen overheid weer terug. Het nationalisme is het instrument ‘van het volk’ en daarom wordt het te vuur en te zwaard door de gecontroleerde overheden en media bestreden.

Maar….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!