Het gevaar van de totalitaire staat komt met goede bedoelingen. En daar loert ook het duivelse.

In de persoon van liberale graai Klaas hebben de machtshebbers de waarschuwing uit laten gaan. Mochten jullie ‘dit paasweekend domme dingen doen’, dan zullen de bezoekjes aan ouders en grootouders in de ouderen opvang tehuizen nog langer verboden worden.

De Nederlandse regering is daarnaast aan het kijken naar apps die nabijheidstracering mogelijk maakt. Via bluetooth worden telefoons in de buurt waarop de app geïnstalleerd is, gepingd. Via bluetooth worden telefoons in de buurt waarop de app geïnstalleerd is, gepingd. Zo kun je zien welke telefoons bij elkaar in de buurt zijn. Nabijheidsdata kunnen echter ook problematisch zijn, afhankelijk van waar die wordt opgeslagen.

Technisch gezien hoeft een overheid alleen maar naar een provider te stappen en inzage in de data te eisen. Er kan dan een soort constructie komen waarbij het telecombedrijf de gegevens transporteert naar een database van de overheid.

Er zijn krachten op gang gekomen die ten koste van letterlijk alles ons gedrag willen aanpassen. Dat was eerst zorg over het klimaat. Nu is het de zorg om het Corona virus. En dat allemaal zonder uitgebreid te testen. Net als dat het onbeschermd werken van de #helden van de zorg geen dagelijkse realiteit is volgens een van de troonbestormers.

De huidige machthebbers hopen nu een meerderheid van politieke partijen en maatschappelijke organisaties hiervan overtuigd te hebben. Er moeten gewoon stringente maatregelen worden genomen en uitgevoerd.

„Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht”

Nederlanders, heb nog even geduld. De verkiezingen zijn aanstaande.

Want….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

De snelste weg naar het totaal overzicht naar onze andere Corona dagboek publicaties