De verleiding tot volgzaamheid en het censureren van tegengeluid is in crisistijd nooit ver weg. In crisistijd kan de leider zonder consequenties van opvatting veranderen en deze dus ook doorzetten.

En als er kritische vragen worden gesteld is de reactie de verontwaardiging en polarisering, met hulp van de incrowd moraalridders. Het is dan ook zorgwekkend dat het tegengeluid juist in crisistijd nog gemakkelijker buiten de orde te plaatsen.

In tijden van nood zoeken velen bescherming bij het gezag van de overheid. Toch moeten we kritisch blijven doorvragen over maatregelen en is rationele discussie en (raads)controle nodig.

Ons motto is en blijft ook in deze crisis tijd:
-‘Los van de eigen politieke mening gaat het om de informatie voorziening en steun naar ons bedrijfsleven en onze inwoners. Als Verbindend Enschede stonden, staan en blijven we 100% bereikbaar voor het bedrijfsleven en onze inwoners.’

Onze ‘het glas halfvol’ instelling blijft. We gaan er vanuit dat iedereen zijn best doet, dat niemand het ultieme gelijk aan zijn zijde heeft en dat er geen mens is die niet op zoek is naar de goede oplossing.’-

Wat ook duidelijk is: de Corona vrije bunker bestaat niet! Wat wel zo is, het is een tijd van crisis: ‘De mannen gaan zich van de jongens onderscheiden en de vrouwen onderscheiden zich van de meisjes!’

De huidige werkwijze van B&W zorgt ervoor dat de raad met de nu gekozen Corona opstelling niet op gelijke hoogte blijft met het college. Sterker nog de oppositie partijen die niet in het goede blaadje staan lopen kans buitenspel gezet te worden. De bedoeling was om het democratisch besluitvorming proces zoveel mogelijk zijn doorgang te laten vinden. In uitvoering voelt dit echter als het democratisch proces geweld aan doen.

Normaal zou dit (en meer) ook een mooi wekelijks bespreek punt zijn ware het niet dat deze telkens wordt geannuleerd. En eerlijk gezegd is inmiddels met dit gevoel een wekelijks bespreek moment ook van geen enkele toegevoegde waarde. We luisteren en kijken wel naar 1Twente, lezen Tubantia of kijken voor gevoel moment wel op de muur bij Broekhuis, vernemen er de denk- en handelswijze van B&W ook wel.

Maar………….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede is het waard!

De snelste weg naar het totaal overzicht naar onze andere Corona dagboek publicaties