Weet u nog:
‘het is belangrijk dat we op dat kompas van wetenschappelijke kennis en betrouwbare feiten blijven varen. Het antwoord op alle vragen die leven, begint bij de kennis en ervaring van deskundigen. Laat ons daaraan vasthouden. Aan deskundigen als Jaap van Dissel en zijn collega’s binnen en buiten het RIVM. Virologen, intensivecare-artsen en andere specialisten.’

En ondanks de kritiek, wel of niet terecht. Te vuur en te zwaard heeft MP Mark Rutte ze verdedigd. Het RIVM laat MP Mark Rutte nu toch wel heel erg in de steek. Foutieve berekening en de baas tegenspreken ook nog.

Op 30 maart promoten ze de groepsimmuniteit weer. Groepsimmuniteit waar MP Mark Rutte twee dagen na zijn staatsman speech (16 maart) op terug kwam. En op dezelfde dag wordt bekend dat ze met verkeerde prognoses hebben gerekend waardoor de voorspelling met betrekking tot IC bedden niet klopt.

MP Mark Rutte, de lijst aan verkeerde inschattingen van het RIVM begint nu toch echt zorgwekkend lang te worden. Dat er Corona patiënten nu gebruik kunnen maken van de IC capaciteit in Duitsland is mooi. Maar met deze misrekening erbij helpt dat niet. We naderen met rasse schreden het moment waarin de IC’s het aanbod Corona patiënten niet meer aankunnen.

Worden er nu jongere ouderen pro-actief gebeld door hun huisartsen met de vraag of ze niet liever thuis sterven dan een IC plek innemen? Of is tegenstrijdige berichtgeving onderdeel van de bestrijding?

MP Mark Rutte, heel even kreeg U meer voordeel dan twijfel. Heel even wist U te overtuigen. Heel even leek U de manager te zijn die iets in zich heeft van een leider die wijsheid heeft, doortastend is, moed heeft en daadkrachtig is.

MP Mark Rutte, U vertrouwt op deskundigen die -zoals politiserende politici U ongetwijfeld ook aan gaan wrijven- niet zo deskundig zijn. U bent een politieke leider die zich achter wetenschap wil verschuilen, en daarmee bent U overduidelijk deel van het probleem.

Maar ook voor u MP Mark Rutte….als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

De snelste weg naar het totaal overzicht naar onze andere Corona dagboek publicaties