De Pasen zitten er bijna op. In Nederland over het algemeen goed verlopen. In België en Duitsland inmiddels de eerste onrusten en weerstand. De bevolking in Frankrijk wordt al bijna twee jaar onderdrukt en het nieuws zwaar gecensureerd. Mede daarom belangrijk wat Macron heeft te melden later vandaag en de gevolgen daarvan.

De vraag in algemene is, is het de ‘betrouwbare overheid’ of de gemotiveerde onafhankelijken die komen met dé oplossing.

Duidelijk is ook het door de huidige manager bestuurders uitblinken in:
Geen openheid, geen duidelijkheid, geen bezoek, geen testen, geen beschermingsmiddelen,

a)
Jaap van Dissel van het RIVM speelt een hoofdrol. Een man die een instituut vertegenwoordigt dat vanaf januari foute voorspelling op foute voorspelling stapelde. Inmiddels geeft Managing Director Minister President Mark Rutte ruim baan aan het ‘Outbreak Management Team’ waarvan we de samenstelling niet mogen weten en de gespreksverslagen niet mogen zien.

b)
Viroloog Lia van der Hoek, leider van de Europese onderzoeksgroep naar Corona virussen verbonden aan het Amsterdam Universitair Medisch Centrum geeft aan al jaren onderzoek te doen met het in kaart brengen van het Corona virus. “Nog voordat het virus in Nederland was, had ons team al een synthetische versie liggen in Zwitserland.” Is Corona nu wel of niet ‘pas’ ontstaan in Wuhan.

c)
Als in het Humanitas-verpleeghuis Leeuwenhoek in Rotterdam meer dan de helft van de bewoners binnen een tijdsbestek van drie weken is overleden. Dan is er het ‘vermoeden’ corona. Verantwoordelijk Minister Hugo de Jonge komt dan niet verder dat er ‘signalen zijn’ dat het met de hygiene in het verpleeghuis niet helemaal ‘oke’ was en de Inspectie een onderzoek heeft laten instellen.

d)
Als inmiddels ex-Minister Bruins (Medische zorg) inventariseert – onder meer samen met de veiligheidsregio’s – wat de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes is. Helpt het ministerie van Buitenlandse zaken bijna gelijktijdig met het transport van dezelfde beschermingsmiddelen naar China. Beschermingsmiddelen opgekocht in Duitsland, Turkije en NEDERLAND. Een maand later meldt minister Hugo de Jonge dat een zending in China gekochte mondkapjes is aangekomen. Direct blijkt dat de helft van die mondkapjes niet goed zijn.

Er zijn inmiddels wereldwijd velen bezig met de analyse van Corona en ontwikkeling van een vaccin. De Universiteit van Oxford meldt dat er in September een vaccin beschikbaar komt. Steeds duidelijker en dichter bij ons eigen thuis is dat het juist ook de ‘onafhankelijken’ zijn die opzoek zijn naar een medicijn tegen Corona.

Afgelopen week gevoelsmatig een wel heel interessante bijdrage van Internist Frank van de Veerdonk en apotheker Roger Brüggemann van het Radboud UMC. Zij hebben een mogelijke doorbraak in de coronacrisis gevonden. “We denken een stukje van de puzzel te hebben gevonden.”

Democratie en echte vrijheid van denken valt alleen te verenigen met nationale soevereiniteit als we globalisme inperken. Het enige passende antwoord daarop is: nationalisme!

Met nationalisme krijgt ‘het volk’ de grip over het eigen land en op de eigen overheid weer terug. Het nationalisme is het instrument ‘van het volk’ en daarom wordt het te vuur en te zwaard door de gecontroleerde overheden en media bestreden.

Maar….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!