De krokodillentranen van Sigrid Kaag, het verslag van de AIVD en de opstelling van Sjoerd Sjoerdsma in de 2de kamer maakten het compleet. De pijlen zijn wederom gericht op D66. We moeten echter niet vergeten dat bijvoorbeeld het stikstofbeleid wordt uitgevoerd door VVD-minister Van der Wal en het immigratiebeleid is in handen van VVD staatssecretaris Eric van der Burg. En OOK wat betreft het Gronings gas blijft de coalitie de ‘capo di tutti capi’ en gelijk de wortel van alle kwaad, Mark Rutte steunen.

Het Sigrid Kaag effect

Bij de teasers van de college tour waar Twan Huys, Sigrid Kaag ontving leek het erop dat het een volgende uitzending van de serie van Beiroet tot Binnenhof zou worden.

Was het in deel 1 ‘wie zijn toch deze mensen’ op de achterbank dat bleef hangen. Nu moest Sigrid Kaag worden neergezet als de kwetsbare topvrouw die iets doet wat vrouwen van haar statuur niet doen in het openbaar; huilen. De krokodillen tranen waren in werkelijkheid echter niet eens genoeg voor een rol als de nieuwe Martine Hafkamp in een volgende aflevering GTST.

De spindokters van D66 weten dat ook. Twan Huys vroeg ook niet door als Sigrid Kaag een kijkersvraag beantwoorde met veel woorden en niets zeggen. Mijn indruk is dan ook dat er inmiddels wordt gewerkt aan een opt-out voor verschillende D66ers.

De ‘Dröge en van Drimmelen’ talent scouting is simpelweg niet goed genoeg of wellicht wel te radicaal voor een deel van het D66 establisment. Sigrid Kaag’s nieuwe leiderschap is overvleugeld door de volkse Caroline van der Plas.

De kiezers zagen D66 ooit ook als redelijk alternatief. Inmiddels is het een partij die polariseert en vol haat zit die inmiddels zijn electoraat met meer dan de helft heeft zien afnemen. En geeft Kaag in een interview in El Pais in Spanje dat ‘extreem rechts’ de politiek gekaapt heeft.

Rapportage AIVD

Het AIVD kwam in de week van Kaag met een nieuw onderzoeksrapport. En waar de AIVD in het jaarverslag al voor waarschuwde; de groeiende populariteit van complotten over een ‘kwaadaardige elite’ die de bevolking wil knechten en doden wordt nu openbaar gemaakt. Deze groeiende groep (een 100.000 ‘complotdenkers’ nu) kan de democratische rechtsorde ondermijnen.

Pieter-Jan Aalderberg mag als spreekbuis van het AIVD zeggen dat; Het dreigingsniveau in Nederland blijft staan op 3 van 5: een aanslag is voorstelbaar. En wie was ook alweer Pieter-Jan Aaldersberg. Welnu, dat is de man die hoofddoek bij politie wil invoeren, de man die Fatima Elatik € 12.000 per maand betaalde en de man bijvoorbeeld elk jaar de politie-iftar een paar tafeltjes groter maakte. En als beloning voor zijn inzet werd hij dus Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding en Veiligheid (NCTV).

De echte directeur van de AIVD is Erik Akerboom. De man die leeft en werk volgens het motto ‘Wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. De man ook die zo bleek uit Wob-documenten die zijn medewerkers de nutteloze lockdowns, mondkapjes en QR-codes liet opdringen aan OMT en RIVM.

Erik Akerboom met dezelfde culinaire voorliefde als Pieter-Jan Aalderberg. Ze zijn dol op Iftar, dat zoveel als ‘eerste maaltijd van de dag’ betekent. De dagelijkse onderbreking van de vastenmaand ramadan. Voor Erik Akerboom is de Iftar dan ook het een symbool van erkenning van moslims.

Onder hun bezielende leiding werd het Islamitisch Iftarren zelfs de nieuwste hype onder hun personeel. Het duo Akerboom – Aalderberg is bijkans zelf een garantie als het gaat om de democratische rechtsorde ondermijnen. Want is het niet dé Islam die in basis geen scheiding kent van kerk en staat?!

En behoort Sigrid Kaag ook tot de categorie complotdenkers of is het een vooruitziende blik dat ‘extreem rechts’ de politiek gekaapt heeft. De complotdenkers waarover in het AIVD wordt gesproken hebben immers ook op aardige wat punten een vooruitziende blik gehad.

Nazi vergelijking

Zelf is het me ook overkomen, een ’nazivergelijking’. Ik weet dan ook hoe het voelt. Daar komt bij, ook de partij waar de ‘droeftoeter’ toe behoord heeft nooit afstand genomen van deze idiote vergelijking. Ook bij andere voorvallen hield de leiding van die partij partijgenoten altijd de hand boven het hoofd. En dat terwijl ze zelf reageren op elk wissewasje.

Voor de duidelijkheid, ik vergelijk me nu niet met Wierd Duk. Maar wat reageren betreft zou die partij vol kunnen zitten met ‘Sjoerd Sjoerdsma’s’. Zelf na lang aandringen en veel druk veroordeelde Sjoerd Sjoerdsma enkel in algemeenheden de nazi vergelijking door voormalig D66-Kamerlid Sidney Smeets.

Maar volgens Sjoerd Sjoersma gaat het verder. Volgens Sjoerd Sjoerdsma is er geen partij die zo opkomt voor de persvrijheid als D66. Sjoerd Sjoerdma die net als zijn collega D66’ers Ongehoord NL willen verbieden. Zijn D66 collega Tjeerd de Groot die een journalist van Ongehoord NL ‘fascist’ noemt.

Maar inderdaad als het wordt gezegd door (en al heeft hij gelijk) de volksvertegenwoordiger van de partij waarvan de voorman zelfbenoemd complotaanhanger (Thierry Baudet FvD) is. De man ook die de glorieuze parlementaire positie en hoop van velen in eigen persoon de nek om heeft gedraaid. Wat is dan überhaupt nog het niveau van een groot deel van de gekozen volksvertegenwoordiging.

De VVD ‘migratie’ deal

Onder druk gezet door de ledenvergadering zal van den Burg en Rutte ongetwijfeld klappen voor elke migratiedeal. Nog voordat de stof veroorzaakt door het klappen is opgetrokken is duidelijk, het is een deal voor de bühne. De bestaande afspraken werden al niet nageleefd en over het naleven van de nieuwe aanvullende afspraken is ook niets opgenomen.

We mogen migranten nu ook al volgens de regels terugsturen. Maar veel zuidelijke lidstaten werken niet mee. En de rechter heeft bepaald dat Nederland geen asielzoekers mag terugsturen naar Griekenland en Italië vanwege de slechte opvangvoorzieningen. In democratische zin lijken de komende Europese verkiezingen dan ook de enige weg die leidt tot een echte deal.

Daar komt bij dat de EU-lidstaten geen afspraak hebben gemaakt over wanneer de nieuwe migratie deal moet worden ingevoerd. En er is zoals al gezegd geen afspraak over wie controleert en sanctioneert wanneer de (nieuwe en oude) migratie deal niet wordt nageleefd. Deze migratie deal is een deal van ‘politici’ die machtig willen zijn, maar in feite niet over macht beschikken.

Het besef dat je niet Sinterklaas voor de hele wereld kunt spelen terwijl je je eigen verzorgingsstaat afgebroken hebt, dringt in Den Haag maar niet door. Want laat duidelijk zijn, ook de wel of niet Tunesië deal kost veel geld (uw belastinggeld) en gaat uiteindelijk behalve mooie praatjes niets opleveren.

En de ‘capo di tutti capi’ en gelijk de wortel van alle kwaad, Premier Mark Rutte. Die mag na de onthullingen van nieuwsuur opnieuw flink wat uit te leggen nu bekend is geworden dat Omtzigt als een probleem voor het kabinet ipv volksvertegenwoordiger werd gezien.

Concluderend: de kiezer is zelf debet

Op 15 maart 2023 heeft het volk gesproken. En wel op een wijze dat zelfs in de 1ste kamer de huidige regeringspartijen de meerderheid kwijt waren.

Er was echter een pad der ondermijning. En zo geschiedde het dat de verliezers uiteindelijk toch een meerderheid konden creëren in die 1ste kamen. Het stemmen op 15 maart was dus duidelijk nog niet genoeg.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!

Een oproep: wij zijn voor onze betalingsverplichtingen afhankelijk van donaties van onze leden / lezers of reclame. Reclame maken betekent in veel gevallen ook onafhankelijkheid inleveren en daar passen we voor. Daar komt bij: het midden- en kleinbedrijf is al bijna uitgeroeid door handelen van de huidige overheid. Daarom deze oproep: steunt u ons s.v.p. met een kleine donatie, als het uitkomt een wat grotere of wordt lid van onze beweging / partij. Er blijft nergens geld aan de welbekende strijkstok hangen. Alle financiën verkregen via donaties of lidmaatschap worden gebruikt voor het hosten van onze website en informatievergaring.