Zijn opdracht (gelukkig) niet volbracht. Maar afgelopen week was het weer eens zover. Mark Rutte had deze keer een twitter fittie met zijn Sloveense collega Janez Janša. En de woordvoerder van de Poolse regering leest Rutte de les nadat hij heeft aangegeven de Europese Commissie op te willen roepen maatregelen te nemen tegen Polen.

Mark Rutte, de premier die verantwoordelijkheid draagt voor de toeslagenaffaire waar – zo blijkt nu ook nog eens – ruim 1000 kinderen door uit huis zijn geplaatst. De premier waardoor de grondwet aan de kant werd geschoven, de Demmink affaire nog steeds in de doofpot zit. De premier die al sinds 15-1-2021 demissionair premier is ondanks een motie van afkeuring op 22-4-2021, wiens kabinet miljarden liet verdwijnen. Maar onder wiens verantwoordelijkheid Nederland versneld wordt omgevolkt, de belastingdruk toeneemt, duurdere boodschappen, -gas en -benzine, grote woningtekorten, zorginfarct, onveiligheid, enz. enz.

In Juni 2021 zei Rutte dat Hongarije ‘niets in de Europese Unie te zoeken heeft’ als het land een omstreden antihomowet doorvoert. Maar zelf door het open grenzen beleid en de import van homohatende groeperingen ervoor zorgt dat homo’s niet eens meer veilig over straat kunnen. En intussen komt ‘der Spiegel’ in Duitsland met een artikel hoe Nederland door het lakse drugsbeleid een maffiaparadijs werd.

Wat je ook ziet is dat Rutte wordt gesteund door de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel. Charles Michel die eerder wel een stoel aangereikt kreeg door Erdogan en Ursula von der Leyen daarom maar liet staan. De kalief van Turkije, Erdogan die ondanks de afspraken ook immigranten gewoon de zee opjaagt.

WEF

En of het een teken is hoe Mark Rutte wordt gewaardeerd binnen de EU zal de tijd leren. En al geven de peilingen een ander beeld, zijn positie in Nederland lijkt meer en meer onder druk komen te staan. Het zou mij dan ook niet verbazen dat de weg wordt geplaveid voor een top EU baan, misschien wel de opvolger van Klaus Schwab. Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF) die in 2019 de The Global Citizen Award aan Mark Rutte uitreikte toen hij aanwezig was bij The Atlantic Council.

En dat Rutte op enig moment de European Award by the European Society Coudenhove-Kalergi verleend krijgt van Klaus Schwab. Klaus Schwab wiens boek ‘The Great Reset’ ‘paneuropese’ kenmerken heeft maar in werkelijkheid net als Global Civil Society and the United Nations Sustainable Development Goals verder gaat. En Rutte die als een ware Judas die Jezus verraadt nog ontkende ‘The Great Reset’ te hebben gelezen. Rutte, die het boek ‘Practical Idealism’ van Richard Coudenhove-Kalergi ook zal ontkennen maar waarschijnlijk ook wel heeft gelezen. En de geraffineerde ontkenning nadat Rutte geconfronteerd werd met een brief aan Klaus Schwab. Glad als altijd, de leugen gewoon achter zich liet en met verhaal van complot denken.

Vertrek

Maar dat hij dan wel counselor van deze omvolkingprijs van de European Society Coudenhove-Kalergi wordt. Met als motivering dat hij als demissionair minister president toch de macht had om mensen individuele vrijheden te ontnemen, de absolute immigratiekampioen is en goede stappen heeft kunnen zetten naar digitaal dictatorschap.

Is het dus erg dat Rutte uit Nederland vertrekt? Is Rutte een aanwinst voor de EU? Welnu, geen van beide. De nationale invloed ging verloren onder zijn globalistische macht ideeën wat overigens niet alleen in Nederland zo is. En juist dat is de reden dat de EU eindigt. De EU is zo sterk als de zwakste schakel. Denk dan even aan leden als Bulgarije en Malta. Neem mee de plannen om Noord-Macedonië en Albanië toe te laten treden en je weet dat de EU eindigend is.

EU samenraapsel

De EU is een samenraapsel van landen die niet op elkaar lijken. En dat is ook gelijk de reden dat de EURO uiteindelijk gedoemd is te mislukken. Als je lid wordt van een muntunie lever je soevereiniteit in en betaal je ook voor de mislukkingen van een ander lid. Het is wel te hopen dat het via de politieke weg gaat met ook de verkiezingen in Frankrijk over enkele maanden voor de boeg en niet na een harde financieel-economische crash met alle gevolgen van dien.

We zullen dan vooral ook uit moeten kijken niet in een chaos en vacuüm van anarchie te verzanden. We moeten misschien daarom ook wel meer waardering op gaan brengen voor de onverzettelijkheid Hongarije, Slovenië en nu ook Polen als het gaat om identiteit en soevereiniteit. De Poolse Premier Morawiecki die deze week in het EU hol van de leeuw terecht van geen wijken weet maar gewoon een tandje bijzet. Juist in die landen weten ze zich immers de communistische onderdrukking nog te herinneren en te herkennen.

Want waar ‘de Polen’ hun grondwet boven de EU grondwet stellen. Moeten wij ons in Nederland afvragen, wat is onze grondwet waard nadat de tijdelijke wet maatregelen covid-19 (de ‘noodwet) op 1 september werd verlengd tot 1 december 2021. En als een ieder wat verder kijkt dan z’n  neus lang wordt er voor wat betreft vaccinatie propaganda want dan kan er niets anders volgen dan een verlenging van de covid-19 noodwet. Een noodwet die in werkelijkheid een machtigingswet is.

Weimar

Net als dat er in 1933 een machtigingswet was. Deze werd op 23 maart 1933 aangenomen door de Duitse Rijksdag en afgekondigd op 24 maart 1933. Met het aannemen van deze wet zette de Rijksdag zichzelf destijds ook buiten spel. De Duitse Rijksregering kreeg met deze wet wetgevende bevoegdheden waardoor een door de nazi’s gedomineerde regering vrij baan kreeg bij het realiseren van een “nationaal socialistische maatschappij” zonder dat er nog een controlerend parlement tussenbeide kon komen.

De meeste historici achten hiermee de Weimarrepubliek in feite beëindigd, maar sommigen laten deze al met het aantreden van Adolf Hitler als rijkskanselier op 30 januari 1933 eindigen. De Weimar Constitutie is staatsrechtelijk tot 1945 van kracht gebleven. Maar dit was uiteraard in nazi-Duitsland alleen nog maar om de schone schijn op te houden. Want wat gaat er met onze grondwet gebeuren na 1 december 2021? Wordt onze grondwet in ere hersteld? Krijgen wij onze identiteit en soevereiniteit terug? Wanneer gaan meer mensen zien dat dit pas stopt als wij het met z’n allen willen? Wanneer gaan mensen zien dat we net als met andere besmettelijke ziekten moeten leren leven met Corona/COVID19? Maar misschien – als u nog even tijd heeft – kan deze documentaire daarbij helpen.

Gemeenteraad

Ik voorspel hierbij de absolute winst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de landelijke partijen die identiteit en soevereiniteit belangrijk vinden mits deze over durven te gaan tot lokale ‘gelegenheidscoalities’. Want waar de VVD ‘na Rutte’ in een vacuüm terecht gaat komen, is het nieuwe leiderschap van D66 al mislukt en blijft het CDA zichzelf in de voet schieten. Een valkuil die er daarbij – als het een ledenpartij betreft – is, partijlidmaatschap. Door dit als eerste selectie criterium te nemen wordt de spoeling zeer dun.

Goede voortekenen zijn in die zin ook de aankondiging van VOLT en de PvdD om ook in Enschede mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Geweldig, nog meer lokale partijen op deze kant van het politieke spectrum. Want juist dat gaat zorgen voor winst voor lokale ‘gelegenheidscoalities’ met en van partijen die naast realisme en de menselijke maat, identiteit en soevereiniteit belangrijk vinden. Maar vooral ook, lokaal herkenbaar zijn, leiderschap tonen en politieke verantwoordelijkheid willen nemen voor de hoognodige bestuurlijke verandering.

Want: Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!