Door BLM verliest het songfestival definitief haar onschuld. Net als de sport is het liedjesfestival verworden tot een politiek speelveld.

Hoe en waar de uitvraag van de enquête, die Shula Rijxman als directeur NPO heeft laten uitvoeren is geweest ontgaat me. Misschien heeft ze gebruik van eenzelfde database als haar collega ‘divibokaal’ Marcel Gelauff (hoofdredacteur NOS nieuws) gebruikt.

Beide ‘links lullende’ en rechts gevuld wonende -in wat de door hun aangestuurde linkse NOS journalisten doorgaans wordt genoemd- buurten (Blaricum en Zeist) met ‘witte mannen’ van een zekere leeftijd met hun gezinnen, die vermoedelijk golfen, hockeyen en bridgen in de buurt. Waar de goed verzorgde vrouwen rijden in ‘boodschappenautootjes’ en daarbij vriendelijk naar elkaar wuiven.

Wellicht uitgevoerd -in verband met het één jaar door Corona uitgestelde songfestival- op 12 juli 2020, de themadag van de publieke omroep rond racisme.

Een enquête met wat gepersonaliseerde inbreng van Jerry Afriyie, Akwasi, Gloria Wekker en de aan zelfoverschatting lijdende Jandino Asporaat.

Een enquête waar ruggengraatloze en zich wit noemende blanken als Arie Boomsma en zielePiet Erik van Muiswinkel zorgen voor de juiste diversiteit.

Ook handig in verband met de horizontale programmering van de staats propaganda praat propramma’s.

En nu is dan zelfs het songfestival definitief ontdaan van de onschuld. Geen liedjes als:
‘De vogels van Holland’,
of ‘het is Voorgoed voorbij’,
geen ‘Rechtop in de wind’,
of ‘de Mallemolen’,
of ‘Dingedong’.
Het is inmiddels ’Een Speeldoos’ voor de Gooise matras en de wijn nippende Amsterdamse grachtengordel bewoners.

Black Life Matter (BLM) is dan ook niet zomaar een clubje. Black Lives Matter-oprichtster Patrisse Cullors is daar duidelijk in: “we zijn getrainde Marxisten” en ‘willen wraak’ 

Patrisse Cullors die overigens net als Marcel Gelauff en Shula Rijxman ook woont in een rijke BLANKE buurt 

Deze communistische / marxistische identiteitspolitiek leidt tot enorme polarisatie. De antiracistische en antiseksistische golf zijn onderdeel van een totaal dat de media overspoelt en met het verstand op nul werkelijk op alles schiet wat beweegt.

Nieuwe termen als ‘intersectionaliteit’ (combinatie van verschillende onderdrukkingsfactoren) moeten we ons eigen maken. Terwijl de woorden ‘solidariteit’, ‘inclusief’ en ‘duurzaam’ worden misbruikt. Uitsluiting van andersdenkenden is de regel.

Humor en satire zijn uit den boze want het zou zomaar beledigend kunnen overkomen. Zin voor nuance, om in debat te gaan of gewoon eens te lachen, zit er bij deze mensen niet meer in.

Komende week wordt in Den Haag het door Tjeenk Willink geproduceerde eindrapport voor de kabinetsformatie besproken. Er zal ongetwijfeld al een zoektocht gaande zijn om het Haagse ‘politbureau’ te vervolmaken. Wellicht door Sylvana Simons voor te stellen als minister van Cultuur, Wetenschap en Herstelbetalingen.

En wat het songfestival betreft: laat de NPO of een andere ‘diverse’ marktpartij duurzaam betálen om het evenement toekomstig te organiseren. Financieel gaat het met wat ‘democraten’ sponsoring vast lukken.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!