Er werd afgelopen weekend werd er weer eens -net als eerder Henk van Essen– een poging gedaan om een hoofddoek toe te voegen aan het politie-uniform. Iets wat door “deugers” gelijk weer wordt aangegrepen want “je zegt ook geen nee tegen een arts met hoofddoek”. En ik weet niet of u dit doet omwille van religie of om dadergroepen uit een bepaalde hoek te beschermen. Want ook na de rellen in 2020 in de Schilderwijk, Overvecht en Kanaleneiland vond u dat de ouders van Marokkaanse straatterroristen veel doen om hun kroost in de hand te houden. En dat juist de kracht van de Nederlandse politie is vanuit “verbinding” te werken.

Laat ik beginnen met de hoofddoek als onderdeel van het politie uniform. Kijk als iemand ‘stout’ is geweest en heeft zelfs een advocaat nodig om zijn onschuld te bewijzen dan heeft hij of zij deze advocaat voor het uitkiezen. Als dan deze ‘stouterik’ een advocaat wil met een hoofddoek – los van wat ik zelf van het dragen van een hoofddoek vind – prima, zijn of haar keuze. Politieagenten en rechters heb je echter niet voor het uitkiezen en juist daarom is het belangrijk dat zij levensbeschouwelijke neutraliteit uitstralen.

En ook het vergelijken met een arts, juist tijdens de regenboogdagen waar velen van gekkigheid sowieso al niet weten om aan te tonen hoe politiek ‘inclusief’ we niet zijn. Denkt u nu echt dat deze aantasting van de verkeersveiligheid wordt gewaardeerd? Je zult daarnaast als LHBTI+’er maar slachtoffer zijn van homohaat, misschien wel mishandeld omdat je ‘anders’ bent door aanhangers van deze hoofddoek-religie om vervolgens door een arts met hoofddoek opgelapt te worden en aangifte moeten doen bij een agente met hoofddoek! Hou op met deze deugdiscussie! Luister naar mensen als Adam Esmael en zorg ervoor dat de veiligheid van LHBTI+’ers beter wordt gewaarborgd.

Dan de straatterroristen en hun ouders. En eerlijk gezegd het interesseert me werkelijk geen ‘ene malle moer’ wat hun afkomst is. Maar juist het decennia lang héél genuanceerd optreden tegenover deze ‘rising stars’ zoals ze binnen de politie rapporten worden genoemd heeft ervoor gezorgd dat het zo uit de hand is gelopen. En de ouders van deze ‘rising stars’, check eens of zij de Nederlandse taal machtig zijn. En dat is niet alleen van de laatste jaren. Vraag ook eens of de politie in Marokko of Turkije net zo slap is als in Nederland? Of het gooien met stenen, flessen, vuurwerk, branden stichten uit balorigheid wordt getolereerd? En er dan ook een politiechef op de staats TV komt die Erdogan of Akhannouch gaat tegenspreken.

Het is werkelijk van de gekke dat veel onbekwame personen een top baan hebben binnen ons politieapparaat. De ‘pet past ons allemaal’ in combinatie met de politieke opdracht ‘diversiteit en inclusiviteit’ campagnes hebben gezorgd voor incompetentie binnen het politie apparaat omdat alles maar naar het gemiddelde moet en het niet gaat om kwaliteit maar om kleur, passend bij de campagne en op basis van diversiteit en inclusief zijn carrière maken.

Het steeds maar ontkennen, zichzelf tegenspreken en ontkennen terwijl het onveiligheidsgevoel stijgt. De jongste straatjeugd neemt steeds meer over, de overheid doet niets en de zelfbenoemde specialisten ontkennen om maar de aandacht te krijgen. En de oplossing is ver te zoeken behalve het constant benadrukken dat er zo goed wordt samengewerkt in de keten!

Een keten vol gesubsidieerde welzijnsorganisaties, buurtvaders, interventie coaches…. Kortom, hoe meer u en de uwen als eerst verantwoordelijken deze taken toeschuift deze “professionals”, des te harder zullen ze klappen en zakt Nederland steeds dieper in het moeras doordat onbekwame politici hun status en bijbehorende prima vergoeding het wel best vinden. Als je in die zin een minister Grappenhaus ziet, warmlopen in de praatprogramma’s, opinie creëren voordat hij zijn wanbeleid met veel woorden en niets zeggen verdedigd in de kamer. De mond vol van vreselijk gedrag en zelf de regels aan de laars lappen en diezelfde kamer onjuist inlichten over een megafraude bij een bevriende notaris. De bevriende notaris die ook Hoekstra, Kaag en Van Engelshoven hielp met het op afstand plaatsen van hun financiële en zakelijke belangen.

Een groot deel van de ‘bewindslieden’ is werkelijk totaal ongeloofwaardig en het is het pamperbeleid en in stand houden van gesubsidieerde knuffel- en praatgroepen dat ervoor heeft gezorgd dat de grip op de samenleving en buurten is verspeeld. Het zijn vooral de nakomelingen van de massa-immigratie die oververtegenwoordigd is dat geen respect heeft voor watjes en cultuurgenoten in politiepak.

En het gaat verder dan alleen de nakomelingen van de massa-immigratie. Door een blinde focus op motorclubs kwamen de Mexicanen ondertussen bij Lobith het land binnen en infiltreerden Colombianen de Nederlandse gelederen. In wijken in Den Haag, Utrecht en Amsterdam werden kinderen geronseld en voorbereid op een criminele toekomst. Jeugdgroepen met daarin ‘Rising Stars’ zijn in die zin een kraamkamer voor de georganiseerde misdaad.

Inmiddels zijn ‘de Antillianen’ in onze binnenstad (Enschede) en ‘de Mexicanen’ in onze dorpen. Dat de politie zichtbaar aanwezig is, is een mooi begin. Net als dat nu wel man en paard wordt benoemd. Doorpakken en opjagen net zolang tot deze groep buiten de gemeentegrenzen is! Vervolgens een stadsverbod en door naar de volgenden.

En dat zal in een groot aantal steden in Nederland moeten en dan ook nog eens met een door de politiek uitgekleed politie-apparaat. Nu komen de ‘nieuwe’ BOA’s die de gemeenten komen versterken. Het zijn dan ook vooral de gemeenten die de landelijke overheid op haar verantwoordelijkheid moeten wijzen en zorgen dat deze decentralisatie niet ook een bezuiniging wordt. Dus hou op over die hoofddoek. De totale opzet ‘nationale politie’ is haar doel voorbij geschoten en het zoveelste voorbeeld van groot groter grootst bij taken die direct van invloed zijn op het lokale beleid dat niet werkt.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!