Goed of slecht!?
“Gemeenteraad Enschede zet streep door korting op zwembaden. De coalitiepartijen zijn het ook met elkaar eens om de halve miljoen die gekort zou worden op subsidies voor instellingen niet door te voeren.”

Dat is natuurlijk goed nieuws. Het kwaad is het echter al in 2016 / 2017 geschiedt. Schrijnend is daarbij wat ons betreft ook, dat nu wederom een noodzakelijke miljoenen bezuiniging wordt doorgeschoven. En dat omdat het badwater is weggegooid en er geen kleur wordt bekend.

Wat zijn de feiten:
– 2016 is er door de toenmalige gemeenteraad een opdracht aan het college van B&W verstrekt voor de ontwikkeling van een zwembadvisie. Verantwoordelijk wethouder is deze is de heer Van Houdt van de ChristenUnie
– dit is in 2017 meermaals besproken
– uiteindelijk is door deze visie het besluit gevallen om zwembad de Brug te sluiten:
– 27-06-2016, voor sluiting zwembad De Brug in Glanerbrug. Onderstaand de stemming die uiteindelijk tot gevolg had sluiten van zwembad “De Brug”

Alleen de PvdA, GroenLinks, OPA en EnschedeAnders stemden destijds tegen. Dus ook BBE was voor SLUITING van de Brug. De PvdA sprak over “Financiële abracadabra, krokodillentranen… maar geen zwembad” https://enschede.pvda.nl/…/financiele-abracadabra-krokodil…/
– eind 2017 kwam BBE er ook achter dat ze op een verkeerd spoor zaten. De huidige verantwoordelijk Wethouder ‘zwemwater’ de heer Van den Berg was destijds fractievoorzitter van BBE.

Maar in plaats kleur te bekennen is nu ineens:
“Wij hebben destijds samen met de PvdA een motie ingediend om zwembad De Brug te redden. Die motie heeft het niet gehaald…”
Vreemde verdraaiing van de werkelijkheid.

Wij hebben met onze amendementen een handreiking gedaan naar het college, zijn de uitdaging met Wethouder financiën Eelco Eerenberg (D66) aangegaan.

Echter, het wordt nog erger…. Het handjeklap binnen de coalitie gaat namelijk door. De noodzakelijke miljoenen besparingen worden wederom doorgeschoven. De donkere wolken blijven boven het zwemwater en deze stad hangen.

In plaats van in ieder geval een motie van Verbindend Enschede te steunen wordt een organisatie als Stichting Saron weer voor € 170.000 wordt opgevoerd op een subsidielijst.
Onbegrijpelijk zoals onderstaande publicaties laten zien. https://www.tubantia.nl/…/saron-zorgverlening-gooit-handdo…/
en
– https://www.tubantia.nl/…/christelijke-zorginstelling-saro…/
en
– https://www.rtvoost.nl/…/Enschede-weigert-omstreden-Stichti…

Ontvangen Sportaal, Avanti, Rigtersbleek, Twentse Schouwburg, Rijksmuseum, Orkest van het Oosten ook nog eens € 265.000,- subsidie uit het potje ‘onderwijs’

Wordt er € 180.000 aan asiel- en integratie subsidie kapot geslagen aan een onbekende bestemming.

Gaat er richting Concordia Kunst en Cultuur en M-Pact € 84.000,- meer subsidie terwijl ze zijn samengegaan en/of een reorganisatie hebben gehad. Dan zou je verwachten besparen toch!!!

€ 699.000 aan subsidie aan subsidie! En dat terwijl er niet eens een antwoord wordt gegeven op technische vragen.
€ 699.000 aan subsidie waardoor:
de SES uit de brand zou zijn, het zwemwater gered, Right to Challenge door kan gaan enz enz enz.

EN DAN NOG GELD OVER VOOR….. vul maar in.

We hebben gisteren (11-11-2019) tijdens de raadsvergadering meermaals gevraagd hoe groot de te verwachten geldboom is komend jaar: geen antwoord

Op technische vragen die 2 weken geleden zijn gesteld: geen antwoord ontvangen!

Snapt u het? We zijn benieuwd….

Maar een ding:
Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede is het waard!