Weet u nog MP Mark Rutte. Uw eerste optreden als staatsman. Weet u nog uw slotwoorden; ‘Samen komen we deze moeilijke periode te boven. Let een beetje op elkaar. Ik reken op u.’

U ging zich vasthouden en beleid bepalen op basis van; ‘het is belangrijk dat we op dat kompas van wetenschappelijke kennis en betrouwbare feiten blijven varen. Het antwoord op alle vragen die leven, begint bij de kennis en ervaring van deskundigen. Laat ons daaraan vasthouden. Aan deskundigen als Jaap van Dissel en zijn collega’s binnen en buiten het RIVM. Virologen, intensivecare-artsen en andere specialisten.’

En die kwamen, de praatprogramma’s zaten er vol mee.

De gedachten gaan daarbij terug naar het kamerdebat afgelopen week. Gênant hoe er vooral niet werd geluisterd naar elkaar. Hoe het vooral vasthouden was aan het wankele kompas van deskundigen als Jaap van Dissel. Het politiek scoren omdat de ander toch maar populist is en daarom geen recht van spreken heeft. Laat staan gelijk kan hebben. Uit ervaring kunnen we U vertellen, ook lokaal speelt dat.

Het is echter niet belangrijk op dit moment. Op dit moment telt maar een ding, onze inwoners en hoe komen we samen door deze barre tijden. En dat in de volle overtuiging dat dit nog maar het begin is.

En ook U, MP Mark Rutte weet dat. U wist het! In die zin, wees blij dat de mensen zo goed hebben geluisterd naar uw adviezen. Dat ze massaal de stranden en tuincentra hebben bezocht. Massaal gebruik hebben gemaakt om winkels te bezoeken die normaal alleen toegankelijk zijn als je een KvK inschrijving en twee inkoop facturen kunt overleggen. Benieuwd wat uw tegenzet zal zijn in uw volgende optreden als staatsman.

Het scenario:
“Het enige waar iedereen bang voor is, is het onbekende. Het is dan dat alle volkeren van de wereld zullen pleiten bij wereldleiders om hen van dit kwaad te verlossen.”

“Wanneer dit scenario wordt gepresenteerd, zullen individuele rechten vrijwillig worden afgestaan om hun welzijn door hun wereldleiders te garanderen”

Kan met dank aan de ongehoorzamen zelfs worden verlaten. Als reactie op deze Corona crisis kunt U gewoon het scenario verruimen van de globalistisch politieke regels volgen. Externe regels en beperkingen dwingend opleggen.

Het is voor nu echter nog niet belangrijk. De leider die wijsheid heeft, doortastend is, moed heeft en daadkrachtig is. Wie van de huidig zittende politici moet dat zijn? Wat we wel hebben gezien is een politieke leider die zich vooral achter de wetenschap wil verschuilen. Zo wordt de wetenschap opgezadeld met politieke afwegingen en kan de politiek leider verantwoordelijkheid ontlopen en als toetje nu wijzen naar het onverantwoordelijk gedrag van de eigen inwoners. Welnu, die politicus is deel van het probleem.

Er zijn ook politici die wel hun verantwoordelijkheid nemen hoor. Dus niet alles over een kam scheren. Misschien heeft die politiek leider in de dop wel tussen de ongehoorzamen van gisteren bestaan.

Maar als gezegd, niet belangrijk. De gedachten zijn nu bij de schoonmakers, verpleegkundigen en artsen in de ziekenhuizen en de ouderen en thuiszorg, huisartsen en GGD-medewerkers, politieagenten, ambulancepersoneel en alle andere hulpverleners. Perfect ook dat nu eindelijk de eerste mondkapjes binnen zijn gekomen. Snel distribueren naar de plekken waar de nood het hoogst is.

De gedachten zijn bij de slachtoffers en de komende slachtoffers. Want we hebben het over de vele slachtoffers en situatie in Italië. Volgens statistieken lopen we in Nederland aardig in die lijn.

De gedachten gaan ook naar een tegeltjes wijsheid die vroeger bij veel mensen thuis hing;

‘Van het concert des levens krijgt niemand een program’

Maar………….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

De snelste weg naar het totaal overzicht naar onze andere Corona dagboek publicaties