Duidelijk verhaal van een top ondernemer maar vooral ook oprecht, echt en bijzonder mens.

https://www.deondernemer.nl/…/marco-aarnink-fysiek-financie…

Maar waar het ook om gaat is de ondernemer die wacht op de informatie zoals dat afgelopen dinsdag werd toegezegd door toen nog het trio Bruins, Koolmees en Hoekstra.

De informatie en de rol die de gemeenten erin gaan spelen. Banken, Qredits, ROZ, ze kunnen hun ‘nieuwe’ mogelijkheden delen. Wat dit voornamelijk inhoudt zijn nog meer schulden voor de MKB / ZZP ondernemer. De ZZP ondernemer. volgens Minister Wiebes “Zzp’ers kiezen zelf voor dit risico”.

Afgelopen week was het voor ons vooral luisteren en extra aandacht geven aan vragen en zorgen van onze inwoners. Veel kon worden opgelost en veelal waren terecht bezorgde inwoners wat geruster. Dat doet ons goed.

Zelfs nu hadden we nog wat extra ‘extra’ tijd om handjes ter ondersteuning van goede doelen aan te bieden. Want vooral daar minder vrijwilligers beschikbaar als normaal.

Vragen die niet direct adequaat en naar tevredenheid konden worden opgelost hebben we dan op onze ‘eigen wijze’, initiatief en ervaring gekanaliseerd. Zoals we net konden concluderen past dit uiteindelijk perfect in de gedachtelijn zoals de raad moet gaan functioneren in de komende periode.

Wat ook duidelijk is: de Corona vrije bunker bestaat niet! Wat wel zo is, het is een tijd van crisis: “De mannen gaan zich van de jongens onderscheiden en de vrouwen onderscheiden zich van de meisjes!”

Juist nu is doordachte wijsheid, doortastendheid, moed en daadkracht nodig. Na de crisis dan gewoon weer bescheiden, want dan gaan we over tot de orde van de dag…….

Los van de eigen politieke mening is het goed om te vernemen dat de informatievoorziening op gang gaat komen voor ons bedrijfsleven en onze inwoners. Als Verbindend Enschede stonden, staan en blijven we 100% bereikbaar voor het bedrijfsleven en onze inwoners.

Wij zullen de openbare informatie zoals die beschikbaar komt delen via onze sociale media kanalen.

Volg de belangrijkste gezond verstand adviezen op en voor nu prettig weekend. We sluiten af met een slotwoord dat stond in een brief van Burgemeester Onno van Veldhuizen. Maak vooral ook gebruik van de adviezen op de website www.enschedesamensterk.nl.

‘Laten we met elkaar de moed erin houden en hopen dat alles zo snel mogelijk weer normaal is. Samen staan we sterk. Samen maken we Enschede sterk.’

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. (Ook) Enschede is het waard!

De snelste weg naar het totaal overzicht naar onze andere Corona dagboek publicaties