De noodverordening is ook in Enschede ingegaan en dit houdt ondermeer in dat er door de overheid handhavend mag worden opgetreden. ‘Die Grenze’ apotheek heeft extra veiligheidsmensen ingehuurd tegen het gedrag van paracetamol kopers. De foto’s op social media van trotse ouders die kinderen thuis onderwijzen worden minder.

Onze gedachten zijn nu vooral ook bij het verzorgend personeel, de bewoners en de familie van de eerst getroffenen. De pijn is extra omdat we ons realiseren dat voorlopig het persoonlijke leed toeneemt. Persoonlijk leed dat ons allen, direct of indirect zal raken. Het geeft een machteloos en leeg gevoel.

In de thuissituaties hebben we de afgelopen dagen voorzorgsmaatregelen genomen. We gaan niet elke dag ons ‘weldoenerschap’ promoten. Maar vanaf morgen zullen we voor zover mogelijk, naast onze verantwoordelijkheden in de Gemeenteraad, ons dienstbaar maken in de strijd tegen de gevolgen van de Coronavirus.

Juist nu moeten we moed en wijsheid tonen. Onze stad (en niet alleen onze stad) is met leiderschap en daadkracht – ondanks de onzekerheid die er voor ons allemaal is – het meeste geholpen. Goed communiceren, zij aan zij staan en samenwerken zonder politieke agenda. Waar het nu dan ook vooral om gaat is onze weerbaarheid, onze sociale cohesie, onze empathie voor de medemens.

Want………….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is altijd weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard

De snelste weg naar het totaal overzicht naar onze andere Corona dagboek publicaties