Als de reactie op deze Corona crisis wordt het verruimen van de globalistisch politieke regels. Als externe regels en beperkingen dwingend worden opgelegd. Dan is de EU definitief eindigend.

De middenklasse, de ZZPers/MKBer, de arbeidersklasse, de boerenstand. Ze zullen zich verenigen, nationale politiek en economie wordt dan de norm.

Het is eerder gebeurd in 1918 na de Spaanse griep. Er is zelfs een theorie die aangeeft dat deze net als nu het Corona virus is ontstaan in China. Na het oorlogsgeweld van de 1ste Wereldoorlog voegde zich in 1918 nog een vijand: een onvoorspelbare ziekte die grote delen van de wereldbevolking te pakken nam, de Spaanse griep.

De andere Europese landen eisten na de 1ste Wereldoorlog herstelbetalingen op van de verslagenen die later tot wrok leidden. Zo heeft de Spaanse griep indirect bijgedragen aan de Tweede Wereldoorlog. Ook toen werden de nationale economische belangen genegeerd.

Economische globalisering, politieke democratie en de soevereine staat zijn niet met elkaar te verzoenen. Democratie valt alleen te verenigen met nationale soevereiniteit als we globalisme inperken. Vrijhandel en samenwerking tussen staten is iets heel anders dan het opleggen van externe EU regels en beperkingen dwingend opleggen.

Het belang van de soevereine staat is na de Euro crisis, het ECB beleid, de massa immigratie en nu de Corona crisis aanpak overduidelijk.

Want………….. als iets zeker is ondanks de donkere wolken en huidige duisternis. Er is weer een zonnige en lichte dag van morgen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland is het waard!

Waarom speech Rutte van maandagavond ons terugbrengt naar 1973

De snelste weg naar het totaal overzicht naar onze andere Corona dagboek publicaties