Is dit artikel incompleet omdat wordt gedacht dat we in Twente toch van die ‘domme boeren’ zijn.

Het is gewoon – ook in Twente – een politieke keuze of dit ‘nog een langdurig verschijnsel’ is. Als het zo doorgaat met de bevolkingsgroei, telt Nederland in 2100 mogelijk 24 miljoen mensen, de helft allochtoon. Het is dus de hoogste tijd de voor bevolkingspolitiek, vonden de deskundigen Jan van de Beek en Jan Latten al in 2018. Bedenk eens wat dit voor invloed heeft op ons klimaat, de veiligheid en het Nederlandse volk.

Volgens Jan Latten, voormalig hoofddemograaf van het CBS en bijzonder hoogleraar sociale demografie aan de Universiteit van Amsterdam, speelt namelijk ook mee dat statushouders snel zicht krijgen op staatsburgerschap en permanent verblijf. Dat maakt Nederland ‘aanlokkelijker’ dan bijvoorbeeld Denemarken. Hier kunnen statushouders na vijf jaar een paspoort aanvragen, in Denemarken pas na acht jaar. Zie onder meer deze eerdere publicatie.

Als je de relatie legt met eerdere publicaties mag je zelf bepalen. Zijn we in Twente ‘domme boeren’ ja of nee. En is het aan jouw gedrag bij de stembus!