Bizar hoe het kabinet met in de Corona hoofdrol Mark Rutte en Hugo de Jonge zich soms verschuilde achter ‘de witte jasssen’ van het Outbreak Management Team (OMT) om op andere momenten onder politieke druk hetzelfde OMT te passeren.

En dan te bedenken dat februari 2022 de ontmaskering van de politieke sturing bij de OMT adviezen reeds publiekelijk zijn geworden. Nieuwsuur had destijds al na maandenlang onderzoek veel bewijzen verzameld dat het ministerie van Volksgezondheid zich met de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) bemoeide. Het RIVM en kabinet de OMT adviezen manipuleerde.

Februari 2022 ook het moment dat deel 1 van het Onderzoeksraad voor Veiligheid rapport verscheen onder toen nog verantwoordelijk directeur Jeroen Dijsselbloem. Toen al de vraag; wie was de baas tijdens Corona.

En nu maakt de Onderzoeksraad voor Veiligheid via deel 2 duidelijk dat het kabinet niet weet of lockdownregels als een avondklok en mondkap-plicht hebben gewerkt. Ze weet (EN WIST) het simpelweg niet. Het kabinet, het overgrote deel van de kamerleden, de ministeries, ze zijn meegegaan in de Corona ‘angst’ pandemie.

Het is bizar hoe een mensen massa zich kan gaan gedragen al volgeling binnen een sekte. Hoe het kabinet en veel kamerleden zich zijn gaan gedragen als gebrainwashte verkopers voor een product dat als multilevel marketing concept aan de man / vrouw moest worden gebracht.

Kabinet, kamerleden die met uitzondering van Forum voor Democratie, BVNL, PVV en JA21 nu nog steeds een debat weigeren.

Dit zelfs nadat in een hoorzitting een Pfizer-directeur toegeeft: vaccin was nooit getest op voorkomen verspreiding.

Benieuwd naar het derde rapport.