Deze Christian ter Braack (zover ik me herinner een zeer aardige, loyale en betrokken ambtenaar) laat zich in mijn beleving middels dit artikel door de politiek voor de spreekwoordelijke bus gooien.

Auto’s weren uit het centrum is WEL een doel op zichzelf. Alleen niet om te bouwen in de binnenstad maar vanwege de totaal doorgeslagen voornemens en (inmiddels) plannen om het centrum ‘emissievrij’ te maken. Dan is auto’s weren WEL het NEVENEFFECT.

En wat wil je ‘de burgers’ in voornamelijk Enschede Oost dan leren zolang de Gronausestraat de voornaamste (en nagenoeg enigste normale) manier is om met de auto van Glanerbrug naar Enschede te rijden. Een Gronausestraat met enkel de Oostweg (richting A35) en toch al overvolle singels als vervolgroute.

Dan blijf je dit houden en dat ligt NIET aan ‘de burgers’. Daar gaat bij komen dat met de bouwplannen tussen Enschede en Glanerbrug zal de drukte alleen maar toenemen. NEVENEFFECT daarvan zal zijn meer verkeer via de Zuid Esmarkerondweg richting Lossersestraat. En ook daar….geen alternatieve route dus via de wijken.

Onder verantwoordelijkheid van wethouder Jurgen van Houdt is vooral geïnvesteerd in te krappe bochten en versmallingen in het wegennet, waardoor de auto in Enschede op steeds meer plekken muurvast staat.

Het is het falen van de politiek in zijn geheel. Zij hebben de afgelopen perioden bewezen geen (brede) en langjarige visie te hebben maar enkele oog voor het eigen partijprogramma.
Maar goed. Je kunt de politiek enkel veranderen door voor andere politici te stemmen. En dat hebben ze gedaan 16 maart 2022. De kiezer heeft in die zin zijn eigen lot in handen.