Het kan verkeren, bij het aantreden van het kabinet Rutte III werden Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips genoemd. Zij chanteerden destijds de formatie door aan te geven dat de dividendbelasting een grote rol zou spelen in hun afweging om al dan niet in Nederland te blijven.

Na het gedoe van functie elders op het Binnenhof was er afgelopen week het Segersje in de trein. Een Segersje dat -en ik moet bekennen, wat mij betreft nu al echte– door de Burgemeester van Enschede ludiek werd nagedaan. En of dit het stomste wat je kan overkomen is, of dat het een bewuste actie is. Het gebeurt steeds vaker dat er vertrouwelijke stukken vroegtijdig uitlekken in de politiek. Ook lokaal. Meestal verloopt het via onderhandse dealtjes met journalisten of collega politici, maar iets -bewust of onbewust- laten rondslingeren kan natuurlijk ook gewoon een tactische zet zijn.

Wat de huidige leiders echter gemeen hebben, ze zijn losgezongen van de samenleving. Deze ‘leiders’ zijn ook niet authentiek maar spelen een rol. Excuseren zich keer op keer vanuit de gedachte dat het ‘eerlijk en kwetsbaar’ tonen is wat de mensen willen. Het vanuit je gevoel ‘eerlijk en kwetsbaar’ tonen is ook wel aandoenlijk. Kan een bijdrage leveren aan het ‘team’ gevoel maar biedt geen daadwerkelijke oplossingen. Daar ga je de oorlog echt niet mee winnen. Daar heb je echt leiderschap voor nodig.

De huidige generatie politieke leiders zijn geen echte leiders. En het kan ook zomaar sneller gaan dan menigeen voor mogelijk houdt. Wie herinnert zich begin 2020 nog. In de door marketing en medewerkers ge-styleerde torenkamer in den Haag las de staatsman Mark Rutte een door communicatie deskundigen geschreven epistel voor wat de groepsimmuniteit strategie voor de bestrijding van het corona/covid virus zou kunnen inhouden:
– 60% betekent 10,4 miljoen corona/covid slachtoffers in Nederland,
– Bij een sterftecijfer van 0.5%. In Nederland 87.000 mensen die overlijden aan de gevolgen van het corona/covid virus,
– Bij een sterftecijfer van 1%. In Nederland 174.000 mensen die overlijden aan de gevolgen van het corona/covid virus,
– Bij een sterftecijfer van 1.5 %. In Nederland 261.000 mensen die overlijden aan de gevolgen van het corona/covid virus,
– Bij een sterftecijfer van 2%. In Nederland 348.000 mensen die overlijden aan de gevolgen van het corona/covid virus.

Bizar natuurlijk! Deze groepsimmuniteit strategie betekende dat, zonder toestemming van de inwoners, zonder ook een inhoudelijk debat, dit toen nog missionaire kabinet, deze staatsman Mark Rutte ons ‘gecontroleerd’ blootstelt aan het virus. In wezen dus toen al een medisch experiment met 17.4 miljoen Nederlanders. Inmiddels zijn we zover dat grote groepen worden buitengesloten of genegeerd. Zijn kinderen van de groep ongevaccineerden niet meer welkom bij de goedheiligman.

Het is niet uit leggen. Jaap van Dissel -ook bekend van de verboden zwarte lijst-, Diederik Gommers -het ligt aan de gevaccineerden– en Ernst Kuipers -hengelt naar een minister baan maar niets aan de IC capaciteit deed de afgelopen 20 maand- adviseren Rutte en De Jonge. Rutte en De Jonge die dan vervolgens hun beleid bepalen en het volk massaal een traumatische angst hebben aangepraat.

En inmiddels hebben zich de WOKE varianten net zo snel ontwikkeld als de verschillende corona/covid 19 varianten. Nederland is een stuurloos schip en het demissionaire kabinet grijpt naar steeds radicalere manieren om hun macht te verdedigen. We zijn nu wederom op een punt gekomen dat het kabinet weer inzet om per 1-12-2021 de strategie van inspraak procedures buiten werking stellen te verlengen. Ik vraag me in alle oprechtheid dan ook af, wat het morele kompas van de leiders die achter de leider staan is. Wat het morele kompas van de politieke, bestuurlijke en culturele elite, het morele kompas van hen die de geschiedenis van ons land behoren te dragen is.

Het grote probleem is dat we bestuurd worden door nep-leiders. De demissionaire premier was ook begin 2020 niet de staatsman die hij tot dan toe nooit was. Over het ‘nieuwe leiderschap’ van Sigrid Kaag maar te zwijgen en het met Wobke Hoekstra en zijn CDA-duiventil ook niet echt lukt. Het zou mij niet verbazen dat de falende onderwijzer Hugo de Jonge de volgende is die voor de bus wordt gegooid omdat bijvoorbeeld CDA zelf tegen de komende maatregelen stemt. Ze zitten na de leegloop nog steeds in een totale paniekmodus en alleen iets radicaals kan het verder ineen storten -met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht- voorkomen.

Datzelfde geldt in wezen ook voor de PvdA waar het ‘nieuw’ elitair is gevallen voor WOKE GroenLinks. Maar ook het ineenstorten van de VVD kan zomaar aanstaande zijn. Er is inmiddels een gevaarlijk machtsvacuüm ontstaan dat is veroorzaakt door polder politici. Het zijn stuk voor stuk politieke managers die getraind zijn vooral geen verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van hun beleid in de echte wereld. Dat zit niet in hun spreekwoordelijke DNA.

Wat wel in hun reflex zit, veel praten en niets zeggen, processen managen via de papieren werkelijkheid, extra controle punten en samenwerking op afstand toestaan onder hun eigen invloed. Problemen klein maken tot op het infantiele af, deze dan afdoen als individuele casus of lerende organisatie en controle houden op de beeldvorming. Ze zijn niet opgewassen tegen WOKE beweging die zich na de ge-styleerde torenkamer toespraak van Mark Rutte begin 2020 nog meer kon profileren.

Inmiddels wordt er in Rutteland ge-tabledanced door de vroegere progressieven. Wordt de PvdA onder invloed van verwend nieuw elitair verder opgevreten door Groen Links. Groen Links de club van Marxisten-Leninisten (GML), Mujahedin Khalq, RaRa en nu met als extra toetje wat Moslimbroederschap.

Waar de VVD telkens nog weg kwam met het verraad aan de eigen achterban. Ze telkens nog de winst boekte doordat de rechtsgeoriënteerde kiezer op de VVD stemde. En daardoor Nederland meer en meer het belastingparadijs voor Shell, Unilever en asielzoekers werd.

Maar nadat de Groene Khmer een eerdere slag won en Shell op de knieën dwong. Zelfs Ed Nijpels (VVD) in de polonaise voorop ging. Inmiddels is het dan zover dat Shell Nederland enkel nog een werkmaatschappij is en het Verenigd Koninkrijk het Shell hoofdkantoor met open armen ontvangt. Daar komt dan nu bij dat uit de door Gert Jan Segers in de trein vergeten documenten blijkt dat Rutte’s VVD geen idealen heeft en enkel gaat voor het pluche: ’VVD wordt grote verliezer van formatie’.

Ik voorspel dan ook bij deze, na de PvdA en het CDA zal ook de VVD ineenstorten. Ook het gejammer over politieke omgangsvormen zal verstommen. Het gaat ‘links’ niet helpen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De huidig zittende partijen zullen steeds meer tot wanhoop worden gedreven. Het herwinnen van onze identiteit en soevereiniteit zal gebeuren vanuit de gemeenten.

De traditionele machtspartijen, de vertegenwoordigers van de oude politiek zullen een keuze moeten maken en dat is iets wat ze niet kunnen. Het polderen is eindigend. Het volk gaat doorzien wat er gebeurd. Wij moeten doorgaan met het bestrijden van de zittende partijen op eenzelfde wijze als ze zelf hebben gedaan met anders denkenden. Het isoleren en framen gaat niet meer helpen.

Ook niet het isoleren van rechts alternatieve media als GeenStijl (in 2003 opgericht door Telegraaf-verslaggever Dominique Weesie) en De Dagelijkse Standaard (in 2009 opgericht door de conservatief-rechtse denker Joshua Livestro). Dit waren ooit aanjagers maar werden uiteindelijk slachtoffer van de polariserende werking van online algoritmes. Maar wij hebben de NPO’s en andere gecontroleerde media niet nodig. Ons geluid verspreiden we via de eigen kanalen. Zelfs het lokal WOKENESS!

Het vertrek van Shell kan dan ook zomaar leiden tot veel meer moois. Waar de zittende partijen verliezen zullen wij, verdedigers van onze identiteit en strijders voor soevereiniteit winnen.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede / Nederland is het waard!