Dé manier om de staatsschuld af te waarderen is om de inflatie aan te wakkeren, alles wordt dan ten opzichte van de munteenheid minder waard, dus ook de schulden. De ECB heeft de afgelopen jaren ruim € 1.300 miljard bijgedrukt en in de economie van de deelnemende landen gepompt, geld gecreëerd uit werkelijk niets, geld is ook werkelijk niets, heeft geen enkele waarde en rust enkel alleen op vertrouwen en juist dat neemt af met alle gevolgen en mogelijkheden van dien.

Voor Nederland kwam de gemiddelde ‘persoonlijke belastingdruk’ in 2018 uit op 30,4 procent. Daarvan is 17,3 procent inkomstenbelasting en 13,1 procent bijdragen aan de sociale zekerheid.

Op alles wat je koopt ben je nog eens 21% BTW kwijt. Dit houdt in dat je van elke verdiende 100 euro maar 54,80 euro werkelijk uit kunt geven voor eigen gebruik. De rest is belasting. Let wel, dit betreft allemaal op basis van 2018. De loze beloftes uit 2019 en het verwoestende van Corona/COVID 19 hebben we nog wel in het geheugen?!

In plaats van meer te besteden voor velen  wordt het voor even zovelen gewoon weer minder te besteden. Ondernemers die huis, haard en pensioen hebben opgesoupeerd om nog te overleven, ouderen en ook jongeren, ‘de kinderen van de rekening’ in een depressie en enorme achterstanden die jongeren hebben opgelopen.

En wat verzint een lokale overheid zoals we ook in Enschede ervaren? Bezuinigen op onze originele sociale netwerken, ‘jo faka ja man’ begroetende jongerenwerkers en straks wederom lokale kosten en belastingen verhogen omdat ‘Den Haag minder uitgeeft’!

En gebeurt er dan helemaal niets….? jazeker wel! De komende weken volgt een toneelspel voor de bühne. Eenmalige meevallers nu uitgeven aan cadeautjes voor wethouders die hopen hun herverkiezing alvast veilig te stellen. Velen voelen zich inmiddels Romeinse keizers. Maar wel Romeinse keizers die het gevoel met hun ‘volk’ totaal kwijt zijn.

Inmiddels 40 miljoen in de pot van de loterij die Zomernota heet, 10 miljoen aan taakstellingen. En still counting! Dit beleid, de droombeelden, het leidt tot duurzame armoede, onafgemaakte bouwputten, een buitengebied vol glaspanelen en hier daar een windmolen. En niet de bekende Hollandse windmolens.

Nee, gesubsidieerde windturbines van buitenlandse makelaardij. De enigen die er nog warmpjes bijzitten is dit visieloze- en pamper college en hun bevoordeelde gesubsidieerden die verzameld zijn in clubjes met ondoorzichtige doelstellingen zonder duidelijke taakstelling.

Het zal voor ondergetekende de komende weken een kwestie zijn van ‘vechten als een oranje leeuw’. Laten zien en horen waar wij Verbindend Enschede voor staan. En dat wetende dat we de echte motivatie, de energie om door te gaan moeten halen uit de duimpjes op niet politieke bijdragen die we plaatsen op verschillende Enschedese facebook groepen. Het af en toe vieren van de herwonnen ‘Corona’ vrijheid en toch ook maar proberen het huidige oranje echt weer ons oranje te laten zijn.

Om het op zijn ‘Fortuyns’ te zeggen, hier sta ik, ik wil en kan niet anders.

Ik doe het voor mijn echte naasten, ik hou van deze stad, van de mensen die er wonen, het is mooier dan het volkslied.

Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Enschede is het waard!