843 vooraanstaande christenen in Nederland vinden dat “Een christelijke levensovertuiging kan onmogelijk samengaan met een extreemrechtse ideologie.” Die verklaring bestaat uit een aantal speerpunten. Een daarvan is de menselijke waardigheid van migranten en vluchtelingen.

“Dit zou blijken, zo vinden deze 843 vooraanstaande christenen, uit het reduceren van groepen mensen tot een enkel kenmerk, zoals ‘gelukszoeker’ of ‘hoofddoekje’.” In de verklaring worden de PVV en Forum voor Democratie specifiek genoemd.

Scheiding kerk en staat

Van scheiding van kerk en staat is sprake wanneer de kerkelijke macht en staatkundige macht niet in dezelfde handen zijn en zij geen beslissende invloed op elkaar uitoefenen. In Nederland is er vanaf 1848 officieel sprake van scheiding kerk en staat.

In de verklaring staat: ‘We willen een duidelijke ondergrens stellen, het evangelie en extreemrechts gaan niet samen.’ Met ‘Het Evangelie’ wordt in het christendom ‘de heilbrengende boodschap’ of ‘blijde boodschap’ van de Bijbel bedoeld.

De kern van ‘Het Evangelie’, is Mattheüs 18:11; God zelf werd mens om ons te redden van de dood. Nu is de directeur van Micha Nederland, de organisatie die initiatiefnemer is voor deze verklaring, tevens actief als gemeenteraadslid voor GroenLinks.

Harmen Nijmeijer-Scheffer ontkend, zo lijkt het, dus de scheiding kerk en staat. Immers, het is niet alleen extreemrechts dat niet samen gaat met het evangelie. Ook Harmen zijn eigen GroenLinks, een revolutionair clubje met een politiek masker gaat al helemaal niet samen met ‘Het Evangelie’.

Wat zou Harmen echt lezen

‘We willen als christenen naast Israël en het Joodse volk staan’, zegt directeur Frank van Oordt (58). „Het hele christendom is gebaseerd op het Jodendom, de Bijbel is geschreven door Joden, Jezus was een Jood.’. Harmen Nijmeijer-Scheffer haalt zijn ondergrens dus uit een boek geschreven door Joden.

Zo het lijkt leest Harmen Nijmeijer-Scheffer toch echt wat anders dan Frank van Oordt.  Helemaal als we de rol van GroenLinks zien bij de pro-Palestina demonstratie. Een rol die niet alleen bij GroenLinks speelt, ook de vertegenwoordigster Partij van de Dieren en ROC docente Marlisa Hommel doet een Palestijnse duit in het zakje.

Wel maakt het nogmaals duidelijk waarom de scheiding van kerk en staat een belangrijk beginsel is in onze westerse samenleving.

Opium

Volgens Karl Marx (grondlegger van het communisme) was religie ‘opium voor het volk’. Marx vond dat de mens de religie zelf in het leven heeft geroepen als middel om zichzelf in een roes te helpen nu het aardse leven ondraaglijk was geworden. Religie helpt de arbeidersklasse dom te houden en verdedigt de uitbuiting. Door te wijzen op de beloning in het hiernamaals zouden onderdrukten zich schikken in hun lot.

Zo zijn voor Communisten en zijn stromingen (Cultuur) Marxisme/Leninisme, de burgerlijke samenleving, het traditionele (christelijke) Europese, het grote gevaar.

Nazaten van de verloren generatie

Want in 1968 was de Vietnamoorlog de aanleiding voor studentenprotesten.

In 1968 waren het studenten die wereldwijd in opstand kwamen. Ze hadden niet alleen politieke eisen maar ook nieuwe ideeën over cultuur. In hun ogen was de traditionele literatuur niet meer dan een verlengstuk van het kapitalistische systeem en daarom nutteloos.

Op 5 juni van het protestjaar 1968 werd Robert Francis Kennedy vermoord door Sirhan Sirhan. Een 24 jarige Palestijn die zijn daad pleegde als vergelding voor de steun van Kennedy aan Israël na de Zesdaagse Oorlog van 1967.

In 2024 gaat het deze studenten om de in 1948 gestichte soevereine natiestaat Israël. Maar vooral ook in navolging van hun ouders. Het onderuithalen en stuk maken van burgerlijke waarden, traditionele en historische architectuur en het esthetische en elke hiërarchie ondermijnen. Het christendom, de Europese geschiedenis en tradities, het Europa van soevereine zelfstandige natiestaten moet verdwijnen.

Alles om de geesten rijp te maken voor een variant van het communisme.

Conclusie

Geen gewelddadige politieke machtsgreep, maar een maatschappelijke transformatie die als het ware ‘vanzelf’ een heilstaat zou voortbrengen. Dat is het idee achter ‘Cultuur Marxisme’.Maar zolang de Odyssee in ons allen nog leeft is er hoop!

In het belang van Nederland / Enschede
Nooit opgeven, niets doen is geen optie. Nederland / Enschede is het waard!