Erwin Versteeg ondernemer, politicus en een van initiatiefnemers van Verbindend Enschede. Vanaf het moment dat hij besloot politiek actief te worden filosofeert hij graag met mensen met dezelfde overtuiging. Maar leren doet hij vooral van mensen die het deels of geheel eens zijn met de heersende opvattingen en beleidslijnen op politiek, religieus of sociaal gebied.

De politiek zou wat hem betreft zakelijker moeten worden benadert. Waarbij hij vindt en accepteert dat niets (behalve misschien dan het weer) of niemand neutraal is. Immers, zelfs bij het weer is de vraag hoe groot de invloed van de mens hierop is. Hij ziet dit als de beste manier om te verbinden en samen te werken aan een realistischer Nederland en toch altijd het open debat blijven voeren.

Erwin is tevens actief als spreker voor een inspirerende lezing voor jouw evenement, op een demonstratie, bijeenkomst of congres. Daarnaast schrijft hij columns op persoonlijke titel. Deze zijn bedoeld om een discussie op gang te brengen. De columns worden gepubliceerd op verschillende websites waaronder die van Verbindend Enschede.